Kia cee´d SW:

Kias tredje

Kia viser også en tredje cee´d-variant på Paris-utstillingen. Dermed er modellprogrammet til den kommende Corolla-konkurrenten komplett.

Kia cee´d SW
Kia cee´d SW
Publisert Oppdatert

Vi har tidligere fått se Kias snart kommende kompaktklassemodell cee´d i femdørsdrakt og i en friskere og spennende tredørsmodell med sterke GTI-hint.

Nå viser Kia også en stasjonsvognversjon av den nye bilen - også denne med til dels friske takter. Den kalles SW - en forkortelse for "Sporty Wagon".

For Europa
Som de øvrige modellene er også SW designet og konstruert spesielt med tanke på det europeiske markedet, og den skal bygges i Slovakia. Kombicoupéen kommer på markedet allerede i vinter, mens tredørsmodellen og stasjonsvogna kommer hit om et år.

Mens tredørsmodellen har lavere tak enn femdørsmodellen, har SW fått høyere tak. Den er 4,47 meter lang, og den skal være bygget for best mulig plassutnyttelse. Bakluka er en nyttig detalj; den åpner også en del av taket, så luka nærmest står rett opp, og dermed kommer man lettere til i bagasjerommet.

- Romslig og praktisk
- Kia cee'd sporty wagon er en romslig stasjonsvogn, med mange smarte lagringsløsninger, blant annet ekstra rom under gulvet i bagasjerommet. Den vil i utgangspunktet tilbys med fem ulike motorer, tre utstyrsnivåer og tolv ulike farger, sier direktør Dag Asbjørnsen i Kia Bil Norge i en pressemelding.

- Introduksjonen av de tre ulike versjonene av cee-d markerer et vendepunkt i Kias historie. Bilene er de første Kia-modellene som er designet og produsert i Europa, for europeiske kunder, og markerer et kvalitativt kvantesprang for oss, sier Kia-direktør Dag Asbjørnsen. I tillegg sikrer produksjonen i Europa en rask leveringstid, fortsetter han.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning