KIA KCV4 MOJAVE

KIAS NYE PICKUP-KONSEPT

På Chicago-messen som nå pågår viser Kia en konseptversjon av en stor pickup. Under panseret ligger en stor V6, og veien virker kort til produksjon av bilen.

Publisert Oppdatert

Kia KCV4 Mojave er en typisk amerikansk pickup, men er designet og konstruert internt hos Kia i Sør-Korea. Bilen er basert på en forlenget Sorento-plattform, og Kia gjør et stort poeng av at konseptet er større enn de fleste av konkurrentene.

Bilen er myntet på nordamerikanske, yngre mennesker som vil si til omverdenen at de har en aktiv livsstil, samtidig som Kia fortsatt vil bruke pris som et argument for å selge bilene.

Mellomstor kraftkar

KCV4 Mojave regnes i det amerikanske markedet som en mellomstor pickup. Men 5,33 meter lang, 1,93 meter bred og 1,78 meter høy som den er, er den voksen nok i våre øyne. Under panseret ligger en 3,8-liters V6 med 280 hk, matet til en femtrinns, elektronisk styrt automatkasse.

Interiøret i konseptet er påkostet, med store mengder hud og blankpolert metall. Selvmordsdører letter innstigning til de to stolene bak - bilen er en fireseter, og med mulighet til å skyve kabinens bakvegg frem eller tilbake på lasteplanet, kan man selv velge om man vil prioritere interiørplass eller lasteplass.

Snart på veien?

Konseptet har en rekke elektroniske hjelpemidler på plass, og Kia uttaler også at muligheter for flere duppedingser - både til praktisk nytte og underholdning - enkelt kan finne plass. Bilen er også forberedt for firehjulsstyring, noe som skal lette manøvrerbarheten i bystrøk.

Kia sier at Mojave kun er et konsept, og begrunner det med at de ikke har noe egnet sted å bygge den i USA. Men med tanke på at konseptet er oppkalt etter ørkenområdet der Kia og eierselskapet Hyundai skal sette opp et helt nytt produksjonsanlegg, regner vi det som ganske så klart at den blir å se på veiene om et par års tid.

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning