NY KIA SPORTAGE:

KIAS NYE KOMPAKT-SUV

Kia fortsetter sin store satsning, og viser nå de første bildene av den nye Sportage. Den blir en prisgunstig og rommelig utfordrer til blant annet Rav 4 og X-Trail.

Publisert Oppdatert

Den gamle Kia Sportage ble lansert i 1993, og har vært Kias mest solgte bil noensinne. Her i landet har Kia solgt 3637 Sportage fra introduksjonen i 1995. På høstens Paris-utstilling skal Kia vise den nye Sportage, en større og mer rommelig SUV.

Også diesel og automat

Kia Sportage blir tilgjengelig med tre motorer. En toliters firer med 142 hk og en 2,7-liters V6 med 175 hk står for bensinalternativene, og en toliters diesel med 112 hk blir også å få fra introduksjonen.

Toliterne har manuell girkasse som standard, men alle motorene kan også kombineres med automatgir.

Den nye Sportage har fått et flottere utseende enn den gamle modellen, med en del elementer fra den flotte Sorento. Med de strategiske målene 4,35 / 1,80 / 1,70 meter er den lengre og bredere enn Toyota Rav4, og noe bredere enn Honda CR-V. Den har også lengre akselavstand enn Toyota, like lang som CR-Vs 2,63 meter.

Bedre plass

Størrelsen kommer innvendig plass til gode, og bilen skal ha bedre beinplass og hodeplass i baksetet enn Toyota og Hondas alternativer.

Passasjersetet kan legges flatt, og baksetet kan deles, legges sammen og vippes frem for å gi et fleksibelt og stort bagasjerom.

Sportages firehjulstrekksystem sender ved gode kjøreforhold all kraften til forhjulene, men sender automatisk opptil 50% bakover ved behov. I lavere hastigheter kan man også låse fordelingen til 50-50. Antispinn og ESP er standard, og du får med airbags på sidene og i vinduene.

Litt over 300 000

Prisene er foreløpig ikke klare, men direktør Tom Haarstad i Kia Norge antar at den vil begynne et lite hakk over 300 000 kroner. Dermed vil den havne i den lavere prisgruppen i det harde kompakt-SUV-segmentet når den kommer hit mot slutten av året.

 

 

 

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning