Kia løfter hatten

Samtidig som den flotte Kia Cee´d vises i stasjonsvognutgave, smeller Kia til med et tøft cab-konsept på samme basis.

Tøff snute på fin basis  den kommende, åpne Kia Cee´d kan bli en ordentlig fin bil.
Tøff snute på fin basis den kommende, åpne Kia Cee´d kan bli en ordentlig fin bil.
Publisert Oppdatert
Kia har valgt å gi den åpne Cee´d-varianten et tradisjonelt stofftak, i en tid der stadig flere velger et sammenleggbart ståltak.
Kia har valgt å gi den åpne Cee´d-varianten et tradisjonelt stofftak, i en tid der stadig flere velger et sammenleggbart ståltak.

Vi kan godt gjenta det: Kia Cee´d, som nå er å finne her i landet, er en fin bil. På Genève-utstillingen som snart åpner skal Kia vise fram den rommelige stasjonsvognutgaven av bilen, og samtidig benytter de anledningen til å vise fram en tøff, åpen utgave av Cee´d.

Kia ex_cee´d cabrio concept er det foreløpige navnet på bilen, og som det antyder handler det om en konseptmodell som skal hinte om det som kommer. Bilen er basert på tredørsvarianten av Cee´d, som kommer i produksjon i desember. Den åpne varianten har fått en del nye karosseriplater som gir den et enda tøffere utseende enn det vi har sett av Cee´d til nå, og vi må si det ser bra ut.

For puristene
I en tid der stadig flere bilprodusenter går "den myke veien" og utstyrer sine åpne modeller med sammenleggbart ståltak, gleder det oss at Kia har utstyrt konseptbilen med et nedfellbart stofftak. Stofftak har riktignok ikke like god isolasjon mot kulde og støy som ståltak, men det krever også færre avanserte løsninger og duppedingser, og det veier mindre. Med andre ord: det er noe for puristene blant oss.

- Jeg er overbevist om at stofftak vil få sin renessanse, sier Kias nye designsjef Peter Schreyer, som har hatt ansvaret for det åpne konseptet. - Vi har alle levd med den romantiske ideen om toppløs kjøring i lang tid, og for meg er stofftak noe av det essensielle i en cab som skal gi glede, fortsetter han.

For Europa
Det kan nok dessverre hende Kia vil tone ned designen en smule før bilen kommer i produksjon. Men den aggressive nesen, de brede skjermene og ikke minst stofftaket kan godt bli med videre.

- Kia ex_cee´d-konseptet er et nytt skritt på veien i prosessen med å utvikle Kia til å bli et europeisk bilmerke med koreanske røtter, sier en entusiastisk Kia-sjef Yong-Hwan Kim i pressemeldingen. Kia Cee´d er som tidligere nevnt den første Kia som er designet, konstruert og bygget i Europa, med vårt bilmarked som hovedmål. Og det merkes.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning