Spionbilder: BMW 135ti

Kanonkule på hjul

Da BMW la en rekkesekser i 1-Serie, åpnet de samtidig for nye spekulasjoner om hva framtiden ville bringe. Her er den ordentlige gromvarianten av BMWs minstemann!

Publisert Oppdatert

Da BMW 1-Serie ble lansert, fikk kundene en flott rekke firesylindrete motorer å velge mellom. Men kjøreegenskapene i bilen var så fine, og bilen virket helt klar for mer krefter enn de 163 hestekreftene fra den største dieselmotoren.

En sekser viser vei
Så lanserte BMW 130i, med en fantastisk, treliters rekkesekser på 265 hk. Med denne motoren fikk BMWs minstemann endelig kreftene den fortjente - dette er en utrolig kjøreglad og kapabel maskin, med herlig drag over hele turtallsregisteret og ordentlig sprut på toppen.

På forhånd hadde vi kanskje trodd at dette skulle føles ut som nok og vel så det i den lille bilen, men etter å ha kjørt bilen på presentasjonen og her hjemme har vi erfart at bilen takler kreftene på en utmerket måte. Det er en så forfinet totalpakke at de store kreftene aldri føles for store.

Mer - og enda mer
Mye vil som kjent ha mer, og vi stiller oss gjerne på lista over de som vil ha enda mer kraft i 1-Serie. Det har gått rykter om en BMW M1 i mange år, men fram til nå har dette bare virket som en fjern drøm.

Dessuten har jo M1 sin egen historie - de kan ikke rote til minnene fra syttitallets superbil, selv om en eventuell moderne modell med samme navn skulle vise seg å bli en ordentlig godbil.

Turbo!
Da BMW plutselig fortalte at de skulle putte en turbomotor i 3-Serie, åpnet også en ny verden seg. Det er som kjent veldig mange år siden BMW sluttet å bygge turbomatede bensinmotorer. Vår foreløpige erfaring av BMW 335i viser at de har klart å bygge enda en flott motor, med massevis av krefter fra bunn til topp.

Og når 1-Serie jo har plass til en rekkesekser, og 335i-motoren er en turbomotor, er det jo lett å legge dette sammen?

Sprekest i klassen
Våre spionfotografer har her knipset en 1-Serie med den turbomatede treliteren under panseret. 306 hk og 400 Nm burde sette grei fart på bilen; en fullspekket 3-Serie Coupé bruker greie 6,1 sekunder på 0-100 sprinten med denne under panseret.

Med 306 hk blir bilen også klassens desidert sprekeste - Audis kommende S3 har som kjent "bare" 265 hk.

Tradisjonen tro
Men hva blir så navnet? Våre kilder mener 135ti er det heteste alternativet, "ti" er jo et navneforslag som også har sine tradisjoner hos den tyske bilprodusenten.

Egentlig spiller det ingen rolle for oss. Vi bare gleder oss til vi får lagt lankene på den!

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning