VOLKSWAGEN CROSS POLO:

JEKKA POLO

Volkswagen viser nå fram CrossPolo; en Polo-variant som er minst et par hakk mindre feminin enn de øvrige søsknene.

Publisert Oppdatert

Vi Menn Bil har tidligere skrevet om noen av VWs kommende modeller. Cross Golf - en firehjulsdreven Golf Plus med høyere bakkeklaring og litt offroad-styling - vil komme, det samme vil en heiset Touran med tilsvarende styling (men uten firehjulstrekk, siden sjuseterløsningen ikke gir plass til differensial, akslinger og sånt bak.)

Offroad-pynt

Nå viser Volkswagen fram VW CrossPolo. En ny, kraftig frontfanger med kromdetaljer, dype sideskjørt, ny bakfanger og store skjermbreddere i matt grå plast gir bilen et mer robust utseende.

Detaljer som takrails, forkrommede sidespeil og ikke minst friske karosserifarger gjør også sitt til at CrossPolo skiller seg fra mengden.

32 millimeter opp

Understellet gir den 15 millimeter høyere bakkeklaring enn en vanlig Polo, og 17-tommers felger skodd med 215/40-dekk gir den enda høyere bakkeklaring. (Totalt 32 millimeter mer enn standard-Polo.) Men den er fortsatt bare en framhjulstrekker.

64-100 hk

Under panseret sitter velkjente Polo-maskiner. Bensinmotorer på 1,2 l/64 hk, 1,4 l/75 hk og 1,4 l/100 hk blir tilgjengelig, det samme blir dieselmotorer på 1,4 l/70 hk og 1,9 l/100 hk.

Også innvendig har CrossPolo detaljer som skiller den fra de lavere Polo-søstrene. Mer støttende sportsseter, ratt med krominnlegg og fargede, grove sømmer, aluminiumspedaler og litt krom her og der frisker opp.

Tidlig neste år

Den norske importøren sier at de synes CrossPolo er en spennende variant. Og de antar at den vil komme hit i løpet av senvinteren år. Prisene er foreløpig ikke klare, men regn med et visst prispåslag i forhold til en vanlig Polo.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning