RALLY-NM 2004:

– JEG VIL IKKE SI NOE MER

Norgesmesterskapet i rally starter 31. januar i Solør. Ryktene skal ha det til at Pelle Erland stiller til start i gruppe A.

IMG_3ffc9a2cbe0bc.jpg
IMG_3ffc9a2cbe0bc.jpg
Publisert Oppdatert
img

Radstrom: En bil som denne er det Pelle Erland forhåpentligvis

skal kjøre i 2004.

- Jeg har ingen kommentar, bortsett fra at jeg har som målsetting å stille til start i den første NM-runden. Hvilken bil det blir, er ikke klart, derfor vil jeg ikke si noe mer, sier en hemmelighetsfull Pelle Erland til Vi Menn Online.

 

Ifølge Erland vil bilkjøpet trolig bli klart i løpet av en ukes tid, og ryktene skal ha det til at Erland er i forhandlinger om å kjøpe Mitsubishi'en som Rune Dalsjø kjørte i fjor.

 

Hvis det stemmer at sørlendingen debuterer i gruppe A, er det en av de freidigste rallysatsingene siden Petter Solbergs debut. Petter Solberg kjørte bare ett løp i klassen Volvo Original før han debuterte i gruppe A. Mange dømte satsingen nedenom og hjem, men vi vet jo alle hvordan det gikk med Petter Solberg.

 

img

Henning Solberg kjørte første del av fjoråret med denne

bilen. I år kan det hende Rune Dalsjø blir å finne bak

rattet.

Pelle Erland har hatt stor suksess i rallycross og bakkeløp med en Mazda RX7. Han var også en av finalekandidatene i "Castrol Juniortalent" for noen år siden.

 

Vi har ikke lykkes i å komme i kontakt med Dalsjø, men det spekuleres i at han tar over en av gamlebilene til Henning Solberg - også det en Mitsubishi - hvis han selger sin bil til Pelle Erland.

Henning Solberg ute

Henning Solberg skal kjøre halvparten av VM-rundene i 2004 og det betyr høyst sannsynlig at vi ikke vil se han i noen av NM-rundene. Dermed blir det endelig noen andre sin tur til å ta NM-gull - Henning har vunnet NM de fire siste årene.

 

img

Kristian Kolberg er en av NM-favorittene, nå som Henning

Solberg skal kjøre VM.

Favoritter til årets NM-gull er Kristian Kolberg og Thomas Schie. Kristian Kolberg fortsetter med Hyundai Accent WRC i likhet med lillebror Thomas Kolberg, mens Thomas Schie trolig fortsetter med sin Toyota Corolla WRC. Det står imidlertid en eks-Henning Solberg-Mitsubishi i Spydeberg som frister

Debutant i Hyundai

Vi skal heller ikke glemme Tord Linnerud (Toyota Corolla WRC), Morten Østberg (Subaru Impreza WRC) og Valter Jensen (Ford Focus WRC). Alle tre kan overraske. Dessuten regner vi Roger Bakken som en "dark horse" i hans eks-Petter Solberg-Toyota Celica.

 

En annen debutant i gruppe A blir Rune Danneborg. Han har kjøpt Hyundai'en som Trond Sveinsvoll kjørte i 2003. Sveinsvoll har gått ned en klasse til gruppe N foran denne sesongen.

 

De siste årene har det også vært et ønske fra norsk side om flere svensker i NM. Mats Jonsson kjørte fjorårets NM-finale på Hamar, og forhåpentligvis vil flere av de svenske førerne bryne seg mot sine naboer i årets NM.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning