Italiensk Batmobil

Når Hamann skrur og fikser på en Ferrari 599 GTB, blir resultatet ganske enkelt heftig.

Lav, svart, sint. Batman ville nok vurdert Ferrari i dag.
Lav, svart, sint. Batman ville nok vurdert Ferrari i dag.
Publisert Oppdatert

En skal være litt gal om man begynner å style og trimme en Ferrari. Men folket hos Hamann har aldri brydd seg om hva andre synes om dem, og nå har de laget sin egen utgave av Ferrari 599 GTB.

SE DE TØFFE BILDENE

Den tolvsylindrete bilen har jo fått et vakkert karosseri fra fabrikken. Men Hamann klarte ikke å holde seg unna, og har gitt bilen noen tillegg. En liten frontspoiler gir høyere marktrykk i store hastigheter, og de nye sideskjørtene passer til frontspoileren og legger bilen nærmere bakken. På taket har de plassert en liten vinge, som igjen leder luftstrømmene ned til den markante hekkvingen.

Racerbil for gata
Hekkvingen skal - i tillegg til å se litt tøff ut - generere økt marktrykk, noe som bidrar til å gjøre bilen mer stabil i høy fart. Hamann-folket forteller også at 599 GTB jo i prinsippet er en racerbil for gata, og at det derfor føltes helt naturlig å utstyre den med en racerbil-diffuser bak. Det at diffuseren gjør bilen ordentlig sinna bakfra, det antar vi kun er en liten bonus.

Alle stylingbitene er laget i en karbonfiber/kevlarkombinasjon, men om du vil spare penger - kanskje ikke det helt store poenget for en fersk Ferrari-eier - kan du få kjøpt de i glassfiber i stedet.

673 hestekrefter
Det økte marktrykket kan komme godt med. For tyske Hamann har heller ikke latt motoren være i fred. V12´en har fått nye eksosmanifolder og åpnere katalysatorer, noe som gir hele 53 hk ekstra. Med andre ord har bilen 673 hk å by på.

Det nye eksosanlegget har naturligvis fått nye utblås også; to 90 millimeter brede rør på hver side som visstnok skal gi en enda heftigere lyd enn standardbilen.

TV-stue om du vil
Hamann har i tillegg laget et sett felger spesielt for bilen, tredelte og svært lette, og her i 21-tommers størrelse skodd med 245/30-dekk foran og 345/25-dekk bak. Interiøret får også sitt - her gjør den tyske tuneren akkurat det du vil. Bygge den om til "TV-stue"? Ikke noe problem. Playstation og ny, rosa skinninnredning? Heller ikke det noe problem. Bare du betaler.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning