Vi tror Fisichella får sjansen om et par år:

ITALIENSK ÅPNING I FERRARI?

Ferrari har ikke hatt en italiensk fører siden Ivan Capelli i 1992. Nå er tiden snart moden, og mannen heter Giancarlo Fisichella.

IMG_3f9d2e088fcec.jpg
IMG_3f9d2e088fcec.jpg
Publisert Oppdatert
img

ETCC-debuten på Monza endte med totalvrak.

Italienerne har ikke vært gode nok. Så enkelt er det. Ivan Capelli var den siste som hadde fast plass i Ferrari. Det var i 1992, og hans beste plassering var en femteplass. Nicola Larini har riktignok kjørt Ferrari etter Capelli, men det har bare vært som reservefører.

 

For å finne en italiener som har vunnet for italienske Ferrari, må vi helt tilbake til Michele Alboreto i 1985.

 

Da Michael Schumacher vant VM for Ferrari i 2000, hadde ikke den steilende hingsten vunnet et VM på tjueen år. Nå har Schumacher gjentatt bedriften fire ganger. Ferrari er blitt et vinner-team, og italienerne øyner igjen muligheten til å få en landsmann på toppen av pallen.

 

img

Giancarlo Fisichella trives i italienske biler. Her i en ETCC-

Alfa Romeo på Monza.

Michael Schumacher skal kjøre for Ferrari ut 2006-sesongen. Hvor lenge den særdeles kjedelige og ikke alltid like raske Rubens Barrichello skal kjøre er mer usikkert, men jeg tror ganske sikkert Giancarlo Fisichella får en plass i Ferrari i 2007 - eller kanskje før.

Kjører for "Sauber-Ferrari"

Til neste år skal han kjøre Sauber - de har som kjent Ferrari-motorer.

 

Hans teamkamerat blir Felipe Massa, årets testfører i Ferrari. Kanskje det er nettopp disse to som skal bli Ferrari-førere om et par år?

 

img

Dette er nok ikke siste gang vi får se Fisichella i rød

kjøredress.

Fisichella må selvsagt gjøre det bra i Sauber, dersom han skal ha noen mulighet til å få kjøre Ferrari, men 30-åringens tidligere resultater gir grunnlag for optimisme.

 

Et annet tegn på at "Fisi" er på vei mot et italiensk team, fikk vi for et par uker siden. Da kjørte han nemlig ETCC-finalen for Alfa Romeo på Monza. Dét endte med en kraftig avkjøring, men han kledde i hvert fall den røde kjøredressen godt

 

LES OGSÅ:

- Den største

- Noe må gjøres med F1

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning