Insignia viser ansikt

Mot slutten av året kommer Opels Vectra-etterfølger Insignia på markedet. Her kan du se hvordan den blir.

Fronten får samme stil som Antara og Corsa - med mykere og samtidig mer voldsomme former enn dagens Vectra. Foto: Automedia
Fronten får samme stil som Antara og Corsa - med mykere og samtidig mer voldsomme former enn dagens Vectra. Foto: Automedia
Publisert Oppdatert

Spionbilder: Opel Insignia

Vi har skrevet mye om Opels kommende etterfølger til den store familiebilen Vectra, og vi har vist mange spionbilder av bilen på disse sidene. Nå har vi fått inn et nytt knippe spionbilder, og for første gang kan man se hvordan detaljene på bilen blir.

Større og mer komfortabel
Insignia, som kommer mot slutten av året, er bygd på en helt ny plattform. Dette gir en bredere bil, og Insignia blir også høyere enn dagens Vectra. Dette gir rom for enda bedre innvendig plass - konkurrentene blir jo bare større og større.

Bredere sporvidde skal også gi enda ryddigere og mer komfortable kjøreegenskaper - også her har konkurrentene vist Opel at det går an å nå nye høyder.

Mykere og finere
Fronten på bilen, som nå er synlig for første gang, får design i samme stil som Astra, Corsa og Antara. Og interiøret - som også er avbildet for første gang - viser tydelige tegn til å bli mer påkostet og mykere i form og materialer enn det dagens Vectra kan vise til.

Førerløs?
Som vi tidligere har skrevet, vil Opel utstyre Insignia med en rekke avanserte elektroniske hjelpemidler, blant annet et "Traffic Assist"-system som med hjelp fra lasere og videokameraer overvåker trafikken, omgivelsene, skilt og annet, for å hjelpe til med å unngå ulykker. Med dette systemet kan Insignia muligens anses som en bil som kan kjøre helt på egenhånd, og ikke behøve særlig involvering fra føreren¿

Insignia blir tilgjengelig i firehjulsdreven utgave, og du kan regne med at dagens motorprogram blir utvidet med en 2,7-liters diesel-V6 med 200 hk og en videreutviklet versjon av bensin-2,8-literen. Men et omfattende knippe mer moderate diesel- og bensinmotorer blir naturligvis også å få.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning