Ingen lysning for Petter Solberg

Ingen lysning for Petter

Subaru World Rally Team (SWRT) sliter fortsatt med å få Petter Solbergs Impreza WRC på akseptabelt nivå. Fortsatt aner de ikke hva som gikk galt da Solberg tre ganger fikk problemer med bremser og frontdifferensial under Rally Japan (under bremsing opplevdes bilen som å ville gå i spinn).

Publisert Oppdatert

I Rally Finland kjørte nordmannen ut, og man har prøvd å dysse ned årsaken - nemlig at en differensial låste seg. I tillegg bekrefter Chris Atkinson og Stephane Sarrazin at bilen oppleves som "ustabil", og teamsjef Richard Taylor innrømmer at de sliter med å finne ut hvor skoen trykker.

Finnen Pasi Hagström er nå hentet inn som testfører, og gjennomfører denne uka en grundig seksdagers test på Sardinia. Men teamet har heller ikke denne uka klart å finne ut av problemene.

- Teamledelsen ringer meg fredag. Er ikke bilen bedre enn den er nå, ser jeg ikke noe poeng i å dra til Sardinia for å teste lørdag, slik planen er. Da får de jobbe enda mer, og så får jeg dra ned søndag, sier en frustrert Petter Solberg til vimenn.no torsdag. Allerede neste helg er det Rally Kypros, der nordmannen tidligere pleide å være i en klasse for seg. Det blir en annen historie denne gangen.

I siste utgave av magasinet Autosport er Subaru-teamet intervjuet om situasjonen. Uttalelsene bekrefter at Solbergs ytringer omkring problemene er mer enn "bare sutring" fra en fører som har "mistet det", slik enkelte hevder om dagen. Britiske Prodrive drifter teamet, og sjefen selv, David Richards, sier for eksempel:

- Problemene stammer for en stor del fra to år tilbake, da vi ansatte en designer med erfaring fra Formel 1 og racing. Han ble satt til å gjøre en rekke ting med rallybilen, og etter min mening er arbeidet preget av for innfløkte løsninger og mangel på rallyerfaring.

For SWRT har det også vært et dilemma at disse løsningene har vært homologert (godkjent for sesongen eller deler av den) av FIA, og at man da ikke uten videre bare kan bytte dem ut, selv om man finner feil. Da må man forsøke å gå rundt problemene.

- Jeg tror fortsatt at vi kommer til å vinne et par løp i år, men det avhenger selvsagt av at problemene løses, sier Petter Solberg på telefon fra Monaco.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning