FOR LITEN INTERESSE:

Ikke STCC i Norge

Det planlagte STCC-løpet på Vålerbanen blir ikke noe av i sommer. Årsaken er at det var for liten interesse rundt fjorårets løp.

43e87d28c1cf5.jpg
43e87d28c1cf5.jpg
Publisert Oppdatert

-Det er ikke stor nok interesse i Norge for et helsvensk STCC. Slik det ser ut nå blir det heller ingen norske førere i mesterskapet, sier Richard Schultz fra STCC.

 

imgSTCC har kjørt flere løp i Norge tidligere. Løpene på Arctic Circle Raceway ved Mo i Rana fikk stor oppmerksomhet i nærområdet, men ikke i resten av landet.

 

Derfor fikk Vålerbanen mellom Elverum og Kongsvinger arrangere en runde av STCC i fjor høst, men bare litt over 2000 betalende tilskuere kom for å se Tommy Rustad og co.

 

I vinter offentliggjorde Tommy Rustad at han slutter med STCC og bytter gren fra racing til rallycross, og det er lite trolig at det blir noen andre nordmenn i Skandinavias mest profesjonelle motorsportmesterskap i år.

 

-Det er utrolig synd og trist. Det virker som racing ikke fenger det norske publikummet. Hvorfor er for meg en gåte, men det er kankje ikke nok "action", dessuten mangler vi de store internasjonale profilene. Gatebil, rally og rallycross ser ut til å fenge nordmenn mer, sier Tommy Rustad til Vi Menn.

 

Underskudd

Vi har ikke fått tak i noen fra Vålerbanen, men for den norske arrangøren er dette dårlige nyheter. De gjorde millioninvesteringer på sin bane foran løpet i fjor, men gikk øknomisk underskudd på grunn av den dårlige publikumsinteressen.

 

Likevel håpet man at løpet kunne bli en tradisjon, slik at interessen for STCC og racing på høyt nivå kunne stige på sikt.

 

Men som STCC skrev i sin rapport etter løpet på Våler i fjor: "Er nordmenn egentlig interessert i racing?"

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning