- Ikke langt igjen til toppen

Under Rally Norway kjørte Eyvind Brynildsen seg inn i medias og fabrikksteamenes søkelys.

Publisert Oppdatert

Fra før av har vi Mads Østberg, Andreas Mikkelsen og Anders Grøndal - tre purunge rallytalenter i WRC-biler. Nå kan dere like godt merke dere navnet Eyvind Brynildsen. I østfoldingen har Norge enda et rallytalent med internasjonalt potensial. I helgen ble han nest beste Gruppe N-fører i sin Mitsubishi Lancer Evo IX, bare slått av svenskenes supertalent Patrik Flodin. Det overrasket alle, inkludert ham selv.

- Alle andre i Gruppe N er langt bak oss, og vi har slått flere av WRC-bilene på enkelte fartsetapper. Det føles nesten litt uvirkelig at jeg har holdt følge med Patrik i dette løpet.

Og for å sette prestasjonen ytterligere i perspektiv - Flodin er Petter Solbergs protesjé, og regnet som en av verdens beste i Gruppe N (mer standardiserte biler, med lavere trimmingsgrad enn WRC-bilene). Og det er visstnok over tretti år siden at Gruppe N-biler har hatt så bra VM-plasseringer på totallisten.

Markert
For de innvidde i rallysporten er ikke Brynildsens prestasjon noen stor overraskelse. Nittenåringen har markert seg før - ikke minst i Rally Sverige for en uke siden, der han ble nummer fire av 39 startende i Gruppe N - men likevel kan vi snakke om et mediemessig gjennombrudd i helgen. Men det var ikke bare norske pressefolk som la merke til ham.

- Han som er Ford-sjef Malcolm Wilsons høyre hånd var borte hos meg og sa "you are a good man with a smart brain."/ , smiler Brynildsen, under siste service før den 44 kilometer lange avslutningsetappen. At fabrikksteamene noterer seg hans innsats inspirerer, og kan være gull verdt en gang i fremtiden. For Brynildsen vil selvsagt til WRC-klassen og de råeste bilene. Han må bare ta en annen og lengre vei enn d'herrer Østberg og Mikkelsen, som har svært bemidlede fedre i ryggen.

- Jeg har ikke nok penger til å satse for fullt, og det blir muligens enda en sesong i Gruppe N. På den andre siden byr det seg kanskje en mulighet etter denne helgen, sier Brynildsen til vimenn.no.

Deler æren med Veronica
Brynildsen må dele æren med en annen nittenåring, nemlig kartleser Veronica Engan. Hun har gjort en fantomkarriere som noteleser og rallykontorist, og med tanke på at de to er relativt ferske som rallypartnere er det ingen tvil om at potensialet for en internasjonal karriere er til stedte.

- Phil Mills har sagt til oss at det behøves minst en hel VM-sesong for å bli skikkelig sammensveiset. Og jeg tør ennå ikke satse 100 prosent i bilen, siden Veronica og jeg ikke har så lang fartstid sammen, forklarer Brynildsen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning