Hvem er vakrest?

Det er ikke sikkert at det lille speilet på veggen kan svare denne gangen. Men en av verdens mest ansette designere kan kanskje fortelle oss hvilken bil som er Geneve-messens peneste?

Publisert Oppdatert

Vel, Walter de Silva har ikke sagt den er messens peneste, men han har visstnok uttalt at det er den peneste bilen han selv har designet. Det tror vi han på, for bilen vi snakker om er selvfølgelig Aud A5.

SE BILDENE: AUDI A5
GENÈVE 2007

Heftig
Den Grand Tourer-aktige bilen blir en skikkelig kjøremaskin, og Audi pøser på med store motorer i begynnelsen. Først kommer den med en 3.0TD under panseret i mai. Deretter er det 2.7TDi i august. Deretter er det galskapens arbeidsverktøy, S5, som står for tur. Dette blir en heftig sak som vil parkere mye av det vi regner som skikkelige sportsbiler.

Stive priser
S5 får den samme V8'eren som S4, men her er det hentet ut ytterligere litt effekt. Resultatet er 354 hk, og et dreiemoment på 440 Nm. Det holder til en aksellerasjon på 5,1 sekunder, med en 6-trinns manuell girkasse.

Om du vil ha en A5, men ikke har muligheten til å velge på øverste hylle, så kommer en 1,8T-FSI på 170 hk i løpet av høsten. Den har en startpris i området 400-450.000 kroner. 3.0TDI starter på kr. 687.000, mens du må opp til 1.150.000 for en S5.

En neste spennende ting med nye A5 er at den er at plattformen også skal brukes i nye A4. Legg til to dører, så kanskje du har noe der? Mitt råd er enkelt. La ungene krabbe inn fremdørene, og kjøp en A5 i stedet. Eller hvorfor ikke en S5?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning