Honda tenker høyt

Konseptbiler har flere funksjoner, og nå viser Honda frem tegninger av to av deres spennende konsepter. Kunne du tenke deg noe sånt?

Publisert Oppdatert

BILDEGALLERI: MASSE FETE BILER

Honda viser to nye konseptbiler på bilmessen i Detroit i januar. Den ene er riktig nok merket Acura, men er likevel en Honda.

Arvtaker
Bilene det dreier seg om denne gang, er av de mer sporty typene, og mye tyder på at NSX nå skal få en arvtaker. Dessverre sier noen, men tiden står jo ikke stille for NSX heller. Den nåværende modellen har nesten satt rekord i lang levetid, for bortsett fra vippelyktene, som på et tidspunkt ble til vanlige faste lykter, så har den knapt fått endret en skrue når det gjelder eksteriørdesign. Ikke så merkelig, mener vi, for da den kom ut av pressa for første gang, så dannet den vel i grunnen malen for det perfekte sportsbildesignet. Og den henger fortsatt godt med.

Om det ikke er en ny NSX som Acura viser, så er det i hvert fall noe i nærheten. Acura forteller at den skal vise essensen av en ny eksotisk sportsbil fra konsernet, og det eneste de har i den retning i dag er nettopp NSX, som nå nærmer seg 20 år.

Accord blir Coupe
Da skal det sies at Honda sitt bidrag i Detroit er noe mer folkelig. De viser frem en Accord Coupe, som ikke bare viser oss en coupe-versjon av Accord, men også hvordan den nye Accord blir. Bilen er nemlig ikke laget på dagens versjon. Også her forteller Honda at konseptbilen skal være svært lik morgendagens gateversjon. Om vi skal trekke begivenheter inn i visningen, så kan vi fortelle at dette er første gang Honda noen sinne lager en konseptbil av Accord. De andre har bare poppet ut fra det store intet. I USA er dessuten Accord Honda sin bestselger. I Norge er de ikke i nærheten. Her selger de kun en Accord for hver femte CR-V, noe som forteller mer om markedet, enn om bilene. På tegningen ser Accord Coupe ganske så frisk ut, så kanskje denne kan gjøre noe med situasjonen? Dessverre, men det er ikke veldig sannsynlig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning