GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED:

HJERTELIG GJENSYN

Til helgen er det klart for Goodwood Festival of Speed. Der kan du få et gjensyn med både Jacques Villeneuve og hans fars gamle Ferrari.

40d7c9f8d728e.jpg
40d7c9f8d728e.jpg
Publisert Oppdatert

 

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

JACQUES VILLENEUVE

Goodwood Festival of Speed er noe man bør få med seg minst en gang i livet. På det ærverdige slottet syd for London samles noen av verdens fineste racerbiler en gang i året. Og de står ikke bare der og samler støv - de kjøres i et slags bakkeløp gjennom hagen foran slottet.

 

Både gamle og nye doninger stiller til start, både rallybiler og racerbiler, og dette året kommer det en virkelig godbit: Kanadieren Jacques Villeneuve skal kjøre bilen som hans far kjørte i 1978.

 

Comeback for Jacques?

Gilles Villeneuve kjørte i 1978 inn til en niendeplass i Formel 1 med sin Ferrari 312T3. Gilles omkom i 1982. Sønnen Jacques var da ni år gammel.

 

Jacques Villeneuve ble i 1997 verdensmester i Formel 1, men ga seg etter fjorårssesongen.

 

Men vi kan nok få se mer til Jacques Villeneuve i fremtiden. Williams har nemlig lyst til å teste han med tanke på en plass i teamet neste sesong.

 

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

GILLES VILLENEUVE

Øverst på Williams' ønskeliste står Mark Webber, men hvis Villeneuve gjør det bra på testen, kan det ligge an til et comeback.

 

Juan Pablo Montoya skal kjøre McLaren til neste år, mens de fleste tror Ralf Schumacher havner i Toyota.

 

LES OGSÅ:

- Smake litt kake?

- F1 for fremtiden?

- Kan danke ut Formel 1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning