Stian Sørlie vant EM-runde i gokart:

HISTORISK SEIER

Stian Sørlie har som første nordmann vunnet en EM-runde i gokart. –Dette er en av de største prestasjonene i norsk bilsport, sier Harald Huysman.

Publisert Oppdatert

 

 

img

Stian Sørlie er den første nordmannen som har

vunnet en EM-runde i gokartens superklasse.

Tidligere verdensmester David Fore vant den andre

runden i Finland. Der ble Sørlie nummer tre.

Søndag den 8. mai blir skrevet inn i norsk bilsportshistorie. I dag vant nemlig Stian Sørlie en av helgens to EM-runder i gokart, som ble kjørt i Finland. I den andre finalen ble det tredjeplass på nordmannnen, og nå er han også blant de ti beste sammenlagt selv om han sto poengløs etter de første rundene.

 

-Det var helt utrolig. Etter en sesong som så langt har vært svært problemfylt var det deilig med en seier. Dette er uten tvil det beste jeg noensinne har prestert, sier Sørlie som fra før hadde en 3. plass fra en av fjorårets EM-runder som sin beste plassering.

 

Men i fjor kjørte Stian i gokartens "andredivsjon", mens han i år kjemper mot verdens beste i Formula A. Det er her førere som Jenson Button, Kimi Räikkonnen, Jarno Trulli og Giancarlo Fisichella kjørte for bare noen år siden.

img

Artikkelforfatteren sammen med Stian Sørlie

under et Radical-løp på Belgiske Spa i fjor.

Noe av det største

-Dette er en av de største prestasjonene i norsk bilsport, sier TV2s Formel 1-ekspert Harald Huysman. Huysman er mannen som fikk Jenson Button og Kimi Räikkonen til Formel 1 og fungerer nå som en rådgiver for Stian Sørlie.

 

-Man kan ikke sammenlikne denne seieren med Petter Solberg (som forøvrig ble nummer tre i Rally Akropolis), for rally er en helt annen idrett enn gokart og baneracing. Men det er helt mega, sier Huysman.

 

Med denne seieren er Stian et av de hotteste navnene i gokart, og dermed også et navn som talentspeiderne fra Formel 1 merker seg. Mika Salo og Mika Häkkinen var for øvrig tilskuere til nordmannens seier.

 

Etter årets Europamesterskap er det VM som gjelder for Stian. VM er bare ett løp som går på høsten. Til neste år håper Sørlie å kjøre Formula Renault V6 eller et annet internasjonalt formelbil-mesterskap.

 

Relaterte saker:

-Sørlie satser videre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning