Her kommer neste Astra

Under den irriterende sjakk-kamuflasjen finner vi neste Opel Astra, som kommer på markedet om et år.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Publisert Oppdatert

Ford har nettopp gitt Focus en ansiktsløftning, Volkswagen kommer med sjette generasjon Golf i høst, og den tredje tyske kompaktklassebilen Opel Astra skal presenteres på neste års Genève-utstilling og kommer på markedet neste vår.

Våre spionfotografer kom over den i Nord-Finland, der den gjennomgår vintertesting. Og selv om kamuflasjen er irriterende, går det an å se en del av bilens utseende.

Mer avslappet form
Astra får en helt ny og mer avdempet profil, fronten blir annerledes og mer markant, og den får en kraftig støtfanger bak. Baklysene blir delt mellom bakskjermene og bakluka, og selv om taket faller ganske kraftig bakover, tyder disse bildene på at hodehøyden i baksetet blir god.

I tillegg til denne femdørsmodellen, kommer den i alle de andre karosserivariantene vi kjenner fra dagens utgave; den mer sporty tredørsutgaven GTC, en rommelig stasjonsvogn, og coupé-kabrioleten TwinTop. Motorrekken blir også som dagens, med bensinmotorer fra 75 til 240 hk og dieselmotorer fra 90 til 150 hk. Men vi regner også med flere miljøalternativer, der en hybridløsning absolutt ikke utelukkes.

Foto: Automedia

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning