SPIONBILDER: AUDI S3

Her er nye Audi S3

Våre spionfotografer har nå tatt bilder av neste Audi S3 – et 272 hesters råskinn!

44205f08011cb.jpg
44205f08011cb.jpg
Publisert Oppdatert
img
img
img
img
I forrige uke kunne vi vise våre spionfotografers fangst i Nord-Sverige: BMW 1-serie i åpen variant. Nå har spionfotografene fått en ny fangst fra samme område: her er neste Audi S3.

Sport og komfort

Audi S3 kom i 1999, som toppmodellen i A3-familien. Med spesielt oppsatt sportsunderstell, firehjulstrekk og en turbomatet 1,8-liters firer på 210 hk var den både kjapp og kjørbar, samtidig som den bød på langturskomfort og godfølelse.

Med S3 markerte også Audi at de ville overgå de andre merkene i konsernet; den var både sprekere og kjappere enn for eksempel daværende VW Golf GTi.

250 i dag

Siden har Audi gitt A3 en 3,2-liters V6´er på 250 hk, og en turbomatet toliter på 200 hk. Sistnevnte kjenner vi også fra blant andre Golf GTi. Nå er også Golf tilgjengelig med V6´en, i 250 hk sterke R32.

Selvsagt vil Audi overgå konsernsøsteren, og selv om 250 hk og firehjulstrekk gir dagens toppmodell både herlige fartsressurser og nydelige kjøreegenskaper, står plassen fortsatt ledig for en mer sportslig S3.

Mer sport

Både VW Golf GTi og Golf R32 byr nemlig på en råskap som dagens A3-topp ikke har. Og siden Audi ser på seg selv som et merke i konsernets sportslige divisjon, trenger de et skikkelig råskinn også i A3-familien.

Dessuten har Audi ved flere anledninger bekreftet at en S3 skal komme, og det er denne våre spionfotografer nå har fått fanget i kameralinsene.

Turbo-toliter på 272 hk

Selv om A3´en er knallgul, er det ikke mye ved disse bildene som avslører hva denne bilen er for noe. Litt grovere luftinntak i grillen og støtfangeren er stort sett de eneste ytre detaljene som synes på testbilen. Men rattet har visstnok en "S3"-logo, og bilen gikk visstnok veldig bra på de snødekte veiene.

S3 skal lanseres mot slutten av året. Vi har tidligere nevnt rykter om en enda heftigere - kanskje til og med turbomatet - variant av 3,2-literen, med drøye 300 hk. Men i stedet vil den få en videreutviklet variant av turbo-toliteren, og 272 hk nevnes av våre kilder.

Ikke så anonym

Vi vil nok anta at S3 blir noe mindre anonym enn denne testbilen - regn med kraftigere hjulbuer, mer markante støtfangere og dypere sideskjørt. Og ikke minst noen større hjul med heftigere design.

Med permanent firehjulstrekk kan jo dette bli artig.

RS3 med V6?

Men nå har det seg sånn at Audi også har en RS-serie, og nå som en heftigere utgave av 3,2-literen ikke er blitt brukt på S3, kan det jo hende noe slikt blir å finne i en kommende RS3?

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning