SPIONBILDER: MERCEDES-BENZ C-KLASSE:

Her er neste C

Den nye Mercedes-Benz C-klasse kommer neste år. Slik blir den seende ut!

4457cc8a0e0e2.jpg
4457cc8a0e0e2.jpg
Publisert Oppdatert
img
img
img
Neste generasjon Mercedes-Benz C-klasse skal presenteres på Genève-utstillingen i mars neste år. Mercedes har sagt at den skal være en mer selvstendig modell enn dagens, ikke et rimeligere alternativ for de som egentlig ønsker seg en E-klasse.

Mer sport - mindre E

C-klasse arver imidlertid en del teknologi og deler fra E-klasse, men i følge våre kilder skal den være en helt annen bil å kjøre. Den skal være mer sportslig, med mer direkte styrefølelse og et fastere understell. Dette for å gjøre den mer konkurransedyktig i forhold til erkerivalene BMW og Audi.

- Mercedes vil posisjonere den som en ekte, liten sports-sedan, sier våre kilder hos Automedia.

C-klasse skal først vises i sedanform, og denne kommer i salg i løpet av våren. Et halvt år etter kommer stasjonsvogna, og en coupé og en stofftak-cabriolet vil følge.

SUV og MPV

De to sistnevnte vil etter all sannsynligvis arve CLK-navnet, men være basert på den samme plattformen. En kompakt SUV (med utseende ikke langt unna dagens M-klasse) og en kompakt MPV ventes også.

Motorpaletten vil spenne fra 1,8-liters firere på 150 til 190 hester, en 2,5-liter får rundt 210 hk og en 3,5-liters V6 får 270 hk. 5,4-literen i den heftige AMG-varianten får økt effekten fra dagens 360 til et sted rundt 400, for å konkurrere mer direkte mot BMWs kommende M3 og Audis RS4.

Dieselmotorene får også mer effekt enn i dagens modeller, og en ny treliter skal være planlagt.

Spenstig interiør

Innvendig vil vi finne en del elementer fra E-klasse, den iDrive-liknende styrekontrollen fra S-klasse, og samtidig får interiøret et mer spenstig design og en mer sportslig profil enn dagens C-klasse.

Firehjulstrekk blir tilgjengelig på en del modeller, mens luftfjæring og aktivt understell skal være droppet på grunn av kostnader.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning