Hennessey Venom 700NM Neiman Marcus Special Edition

Hennessey har nå presenter en spesialversjon av sin ekstreme Viper-kreasjon, bygd for en av de mer eksklusive postordrekatalogene i verden.

Publisert Oppdatert

Neiman Marcus-katalogen er blitt et begrep. Her finner du ikke mye plast og juggel, men flotte og eksklusive varer - gjerne ting som er lagd i begrenset serie. Vårens herrekatalog er intet unntak; dette er postordrekatalogen for de velbeslåtte.

Texas-selskapet Hennessey Performance har du lest om her tidligere. De har ikke noe med det edle brennevinet å gjøre, men lager til gjengjeld blant annet edle versjoner av Dodge Viper. 1000-hesterstrimsettet deres er legendarisk, og nå jobber de også med å lage en egen, midtmotorisert supersportsbil rundt den ekstremtrimmede Viper-V10´en.

700-hesters beist
Nå har de altså samarbeidet med Neiman Marcus, og i herrenes vårkatalog finner du en Viper helt utenom det vanlige. Hennessey Venom 700NM Neiman Marcus Special Edition er det fulle navnet på bilen, og den har fått bilbyggerens heftige stylingsett. Den kommer både som coupé og cab, men bare i svart. Interiøret er spesialsydd for denne utgaven, og kjøperen får med et koffertsett som står i stil - og som passer perfekt i Viper-bagasjerommet. Dessuten har den naturligvis fått et knippe logoer som viser at dette er en "Venom 700 NM".

Modellbetegnelsen sier det meste om motoren; den 8,4 liter store V10´en er trimmet til 700 hk ved 6200 o/min og 875 Nm ved 5200 o/min, noe som naturligvis gir nakkebrekkende akselerasjon. 0-96 km/t går unna på 3,3 sekunder, 0-160 km/t tar sju sekunder, og 0-250 km/t tar 15,1 sekunder. Toppfarten er oppgitt til 344 km/t - dette gjelder riktignok for modellen med tak.

Kjøreegenskaper på kjøpet
For øvrig har Neiman Marcus-spesialen fått et nytt KW-understell som skal gjøre den både mer kjørbar til vanlig, mer svingevillig og jevnt over mer sportslig. Den har fått nye bremser - som skal bite bedre og veie mindre enn standardvarene - og et sett nye hjul. 19-tommerne foran er ti tommer brede, 20-tommerne bak er 13 tommer brede. Og disse skal også være lagd for å veie så lite som overhodet mulig.

Postordreprisen er 179 500 amerikanske dollar, eller rundt 950 000 kr etter dagens kurs. Om du vil bestille en hit til landet, kan du sikkert gjøre det. Men om du vil ha skilter på bilen, kan du nok regne med julekort fra Finansministeren resten av livet¿

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning