MERCEDES-BENZ SLR MCLAREN 722 EDITION:

Heftigere SLR

Mercedes-Benz bygger nå en enda heftigere variant av SLR McLaren.

44b537ba84c5f.jpg
44b537ba84c5f.jpg
Publisert Oppdatert

img

img

img

img

I 1955 vant den britiske racinglegenden Stirling Moss oghans copilot Denis Jenkinson det italienske landeveisløpte MilleMiglia. Bilen var en Mercedes 300 SLR, og siden de startet løpetklokka 7.22 var startnummeret 722.

Mercedes-Benz hedrer nå Moss, og forsøker å demme opp mot denstadig økende konkurransen fra andre superbilprodusenter, ved ålansere en spesialversjon av SLR McLaren. Modellbetegnelsen ernaturligvis SLR McLaren 722 Edition.

Sprekere og kjappere

Den kompressormatede V8´en er trimmet fra 626til 650 hk, noe som bidrar til at 0-100 sprinten tar 0,2 sekunderkortere tid - 722 Edition klarer det på 3,6 sekunder. 0-200km/t tar 10,2 sekunder, og toppfarten er økt med tre km/t til 337km/t.

Et oppgradert understell gjør bilen stivere og mer tilpasset enracingbane, og 722 Edition ligger også en centimeter nærmere bakkenenn standardmodellen. Større bremser (den har 390 millimeter storebremseskiver foran!) sørger for å stoppe maskinen på en effektivmåte.

Diskret

Mercedes-Benz sier at kundene deres ønsker atselv spesialmodeller skal være diskret. Dette gjelder ogsåSLR-spesialen; de eneste ytre endringene er en omarbeidetfrontfanger med integrert diffuser i synlig karbonfiber, og enbakstøtfanger som har fått samme behandling. Diffuser-endringeneskal gjøre bilen enda mer aerodynamisk korrekt, med økthøyfartsstabilitet som resultat.

Innvendig ser man "722"-logoer, dypere og mer støttendebøtteseter i skinn og alcantara, et enda mer gripevennlig ratt, ogdet hele er pyntet med svartlakkerte karbonbiter.

Eksklusiv klubb

Når du kjøper en SLR eller en SLR 722Edition, blir du samtidig med i Mercedes-Benz´ "SLRClub", med base på Paul Ricard-banen i Le Castellet iSør-Frankrike. Her skal velbeslåtte gentlemen møtes for å nytebilkjøring og godt selskap, samtidig som det arrangeresforskjellige aktiviteter.

Blant annet får de tilgang til "SLR sikkerhet ogfart"-akademiet, med spesielle kjørekurs og seminarer derblant andre David Coulthard, Jochen Mass og Klaus Ludwig erinstruktører.

Det er bare å slå på tråden til din nærmeste forhandler -Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition er allerede i salg.

 

[email protected].no

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning