Gutta med mest erfaring

Roar Vannebo fra Drammen og kartleser Henning Isdal fra Vollen i Asker er det mest erfarne team som stiller til start i Rally Norway.

Publisert Oppdatert

Roar Vannebo fra Drammen og kartleser Henning Isdal fra Vollen i Asker er det mest erfarne team som stiller til start i Rally Norway. Til sammen har Vannebo og Isdal 56 års rallyerfaring - og begge debuterte for nøyaktig 28 år siden. I Rally Norway skal de kjøre en Honda Civic Type R med 240 hk og de har fått tildelt startnr. 99.

- Jeg hadde min rallydebut som fører i Swedish Rally 16. februar 1979, altså på dagen 28 år før starten i Rally Norway på Hamar. De siste årene har jeg vært noe mindre aktiv enn tidligere, men nå benytter jeg sjansen til å gjøre en ordentlig satsing i Norges første VM-runde, sier Roar Vannebo.

Vannebo var på 90-tallet den ledende rallysjåføren i Norge og i alt tok han fem NM-gull i rally, samt åtte NM-gull i bakkeløp. Han er med det en av førerne med flest Norgesmesterskap i bilsport og er innehaver av hedersbetegnelsen "Gullrattet" som utdeles av Norges Bilsportforbund til sportens fremtredende utøvere.

Henning Isdal, som i bilsportsmiljøet også er kjent som journalist og TV-kommentator, gjorde sin debut som kartleser for Per Engseth i "Rally Snøfreseren" på Terningmoen ved Elverum 17. februar 1979, altså dagen etter at Roar Vannebo startet i Swedish Rally"! Isdal har i en årrekke vært en av Norges mest profilerte kartlesere og har blant annet lest kart og noter for Henning Solberg, Birger Gundersen og Tord Linnerud.

- Jeg har kjørt ett løp tidligere sammen med Roar, Rally Norge høsten 1992, der vi endte på 3.plass etter Mats Jonsson og Per Eklund fra Sverige. Med den første VM-runden på norsk jord fant vi ut at det ville være artig at "to rustne herrer" slår seg sammen igjen, sier Henning Isdal.

Vannebo og Isdal skal kjøre en Honda Civic Type R i klassen for tohjulsdrevne biler i Rally Norway. I alt er det 15 biler påmeldt i klassen, de fleste av dem rattet av unge og ambisiøse førere i starten på sin rallykarriere.

- Vi har altså ingen ambisjoner om å kjempe mot Loeb, Grönholm og Solberg-brødrene, men skal forsøke å ta kampen opp mot de talentfulle unggutta i vår egen klasse. Hovedmålsettingen er imidlertid å fullføre det som er et meget krevende løp, og så skal vi selvsagt ha det moro, understreker Vannebo og Isdal.

Rally Norway, som er Norges første VM-runde i rally, starter på Hamar fredag 16. februar. I alt har løpet 18 fartsetapper på til sammen 350 km i områdene rundt Hamar, Kongsvinger, Elverum og Lillehammer. Totallengden på løpet er ca. 1100 km og deltakerne kjører i mål på Hamar søndag 18. februar midt på dagen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning