Grøndal gleder seg

Anders Grøndal ( 22 ), NMK Drammen og Trond Inge Østbye ( 24 ), NMK Elverum er klare for sin VM debut på norsk jord i sin Subaru Impreza WRC S 10.

Publisert Oppdatert

Ungguttene er Rally Norways yngste WRC ekvipasje!! Det vil si at både fører og kartleser er unge og det er sjelden i den råeste WRC klassen .

Generalprøven før løpet var Sigdalsrally for 14 dager siden. Der ble det totalseier. I NM ligger gutta på en 3.plass etter to vinterløp. I Rally Norway 2006 som var prøveløpet for å få VM status kjørte gutta inn til en sterk 3.plass totalt. Men da var kun Henning Solberg med av VM førerene.Denne gangen stiller hele verdenseliten til start pluss en rekke private team. Det er rekordmange WRC biler med.Hele 29 WRC biler stiller til start.

Før løpet har bilen vært nøye gått gjennom av rallyteamet. Både motor og gearkasse er byttet. På mandag kjørte teamet en test nær Elverum og alt virket som det skulle.

Duoen har kun kjørt ett VM løp i WRC bilen. Det var i Swedish Rally ifjor. Der kjørte gutta tidvis fort, men var også av veien flere ganger før de endte på taket i den svenske skogen.

Dette blir noe helt annet enn et NM rally, sier Anders. Her skal det kjøres i tre hele dager. Det er en enorm påkjenning både for de inne i bilen og bilen. Det er ikke lett å legge opp noen klar taktikk, men Anders og Trond Inge vil svært gjerne kjøre over målrampa i Hamar søndag kveld. Det vil si at de må kjøre fornuftig. Men det gjenstår å se hva som skjer når hjelmene er på, belter strammet og nedtellingen på startstreken begynner.

Teamet dro til Hamar alt på mandag morgen. Hele tirsdagen og onsdagen går med til recce. Det vil si gjennomkjøring av alle fartsprøvene og skriving av noter.Disse bearbeides av kartleser til langt på natt. Disse notene er superviktige og kan være forskjellen på suksess eller fiasko. På torsdag kjøres shake down som er en siste test for fininnstillinger før løpet. Kl 19 i morgen kveld ruller bil nr 1 Sebastian Loeb over startstreken i dette historiske første VM rally i Norge.

Vi gleder oss som det vi er - guttunger, sier Anders. Vi kan nesten ikke vente med å komme igang. Det blir enormt å kjøre en VM runde i Norge med så mange tilskuere langs løypa avslutter en spent Anders Grøndal.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning