Grom villhest

Synes du en Ford Mustang er for tam? Amerikanske Big 3 Performance lager nå en ordentlig grom variant av den, med 650 sinte hestekrefter.

Publisert Oppdatert

Big 3 Performance holder til i Wisconsin, USA. Som navnet antyder driver de med ting og tang til de tre store amerikanske bilkonsernene - General Motors, Ford og Chrysler. Målet er å gi det som ruller ut fra fabrikken enda mer effekt, og de kjøreegenskapene, det utseendet og det utstyret de mener bilene fortjener - enten det er en familiebil, en sportsbil eller en diger pickup.

Bilder: Big 3 Performance Mustang
Frankfurt 2007 - Nyhetene

Nå vil de i tillegg produsere egne biler, i hvertfall serieprodusere egne, heftige varianter av standardbiler. Og disse - i hvertfall de mer moderat modifiserte bilene - selges med tre års garanti fra tuneren.

Mye mer enn motor
Deres variant over Mustang-temaet er et eksempel. Det vil si, de lager tre varianter. Stroker, som vi ser her, er den tøffeste. Den fem liter store V8´en har fått kompressormating og 650 hk, kortsteget giroverføring fra legendariske Hurst, clutch av den sinte typen, svinghjul av aluminium, mellomaksel i karbonfiber, et luftig eksosanlegg, kortere utveksling på bakakselen og diffbrems.

I tillegg har de gitt bilen et høydejusterbart understell, kraftigere stabstag, og en rekke andre oppgraderinger av understellet. Digre bremser har de også gitt bilen, sammen med et sett 19-tommere skodd med 245/40-dekk foran og 275/35-dekk bak.

Noe snillere?
Et aggressivt stylingsett er også på plass. Blant annet har bilen fått et panser med store lufteslisser i, og en frontspoiler-leppe er på plass. Sidespeilene er små og nette, og bak har den både fått et svart panel mellom lysene og en hekkvinge. Et sett dekaler og et oppgradert interiør - med nytt setetrekk med semsket skinn - hører også med.

De to andre Mustang-variantene heter Stalker - med 500 kompressormatede hestekrefter fra en 4,6-liters V8 - og Cammer, som har en 300-hesters suge-V8. Disse modellene har også snillere understell, stylingsett og generelt lavere utstyrsnivå enn Stroker. Men så koster de også en del mindre: mens ombygging til den sinte Stroker koster om lag 261 000 kr, koster Stalker-settet 160 000 kr og Cammer 97 000 kr.

Les mer om tuneren på www.big3performance.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning