Grom Mustang

Den tyske USA-bilimportøren og –tuneren Geigercars har lagt vantene på Ford Mustang. Resultatet er både gromt og synlig.

Geiger Mustang
Geiger Mustang
Publisert Oppdatert

Geigercars er en av de større USA-bil-importørene i Tyskland. I tillegg til å selge standardbiler, driver de også med tuning av bilene. Du kan handle enkeltbiter fra stort til smått, eller komplette biler.

Lavere, stivere og sintere
Nå har de laget sin egen variant av Ford Mustang. Bilen vi ser her er demobilen deres, som skal vise noe av det de kan gjøre med den gjenfødte legenden. Geigercars har gitt den full stylingpakke av den mer markante sorten, et høyde- og stivhetsjusterbart coilover-sett som legger bilen opptil 50 millimeter nærmere bakken, og nye og kraftigere stabstag for å hindre krenging.

Sammen med 20-tommere med 255/35-dekk foran og 285/30-dekk bak, og enorme bremser gjør at den både ser bra ut og skal fungere godt på veien.

Heftige kompressorkrefter
Motoren skal heller ikke være så slapp at det gjør noe; Geigercars har forstørret standardbilens 4,6-liters V8 til 5,2 liter, gitt den nye kammer og forsterkede ventiler, og en god del annet av interne og eksterne motorbiter.

De har i tillegg god tradisjon for å kompressormate amerikanske biler, og Mustang´en har også fått pustehjelp. Resultatet er at 300 hk er blitt til 520, og dreiemomentet er økt fra 434 Nm til bakhjulsreduserende 563 Nm. Med en modifisert, sekstrinns manuellkasse gjør bilen 0-100 på 4,2 sekunder, og toppfarten er 287 km/t.

Amok innvendig
Tuneren har i tillegg gått amok innvendig i bilen. Det aller meste er trukket om, lakkert eller byttet ut med nylagde biter - alt i kontrastfarger. I tillegg har de forsynt seg grovt i hyllene til bilstereoprodusentene Alpine og JBL. Totalt gir anlegget i Geigercars´ demobil 10 000 watt, med full 5.1-surroundlyd så du kan få en skikkelig konsertopplevelse mens du venter på grønt lys. Og alt dette er gjort for å vise hva de kan tilby Mustang-eiere.

Mer på www.geigercars.de

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning