Gratulerer med dagen

Visste du at det finnes et russisk bilmerke som fyller 100 år i år? Vi kan fortelle deg om Russo Baltique.

Russo Baltique gir assosiasjoner til gamle mafiafilmer.
Russo Baltique gir assosiasjoner til gamle mafiafilmer.
Publisert Oppdatert

Russo Baltique ble grunnlagt i 1907, og tidlig på 1900-tallet var de svært aktive. De hadde dessuten sterk tilknytning til det russiske adelen. Biler og tekniske løsninger kom poppende ut på banen, og de fikk sågar anerkjennelse i Europa også.

ALLE NYHETER FRA GENÈVE

Sært
Det er ingen ukjent historie at de ikke har holdt tritt med årene, men nå er de igjen på banen med konseptbilen Impressum. Vi snakker om en diger flåte av en bil, med et utrolig særegent design. Bilen er diger, med sine 5,5 meters lengde. Den ser likevel større ut. Akselavstanden er på tre meter, og hele doningen veier 1900 kg. Innvendig finner vi et treinteriør som ingen andre kunne drømme om. Dette ville brent godt, for å si det sånn, og slikt er ikke med på å spare vekt.

Mafia-look
For å få en slik bil til å prestere i samme grad som den indikerer, så er det påkrevd med power. Det har Russo Baltique ordnet. Under panseret sitter det en V12 Biturbo på 555hestekrefter. Girkassa er en 6-trinns automat. Luftfjæring er med på å holde komforten oppe i cruiseren, som egentlig minner om en mafiafilm fra gamle dager. Aksellereasjonen tar bare 13,2 sekunder - til 200 kilomter i timen! 100-merket passeres på 4 sekunder. Og toppfarten? Tja, jeg ikke sikker, men jeg tror faktisk ikke jeg ville forsøkt engang. På papiret sies det 314 km/t, og med denne aerodynamikken er jeg ikke like villig til å sette penger på at det går. Men, en ting skal den ha, og det er stor applaus for sin desgign. Ære være den som tør og prøver.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning