Porsche Michelin Supercup:

GLAMORØS SUPPORT

Formel 1 er glamorøst, og derfor må man ha glamorøse support-klasser også. En av disse er Porsche Supercup.

Publisert Oppdatert

 

 

img

Starten har gått på Magny Cours med Patrick Huisman

i ledelse.

Porsche Michelin Supercup er sammen med Formel 3000 den faste support-klassen til Formel 1. Dette er den raskeste såkalte merkescupen i verden, og alle bilene er Porsche GT3, men som er litt modifisert i forhold til gateversjonene.

 

Blant annet er bakvingen større, og motorene yter 390 hestekrefter ved 7300 o/min. Dreiemomentet er også på 390, samt at girkassen er litt modifisert slik at det blir kortere girskift. Vekten er 1160 kilogram.

 

Porsche Cup startet i 1986 med "944 Turbo Cup". Siden 1993 har det vært Porsche 911 man har satset på, og løpene har gått som forløp til Formel 1. Det finnes også nasjonale mesterskap for de samme bilene i blant annet Tyskland og England.

img

Wolf Henzler vant i Frankrike.

Mange tilskuere

Porsche regner med at 85% av de som ser Formel 1-løpet også ser Porsche Supercup. Det vil si at de har et snitt på 165 000 tilskuere på hvert løp. TV-tallene er vel så imponerende med 31 millioner tittere over hele verden.

 

I hvert løp inviterer Porsche to såkalte "VIP-førere", som vanligvis består av en kjent racerfører og en bilinteressert kjendis. Men det er tøft nivå i toppen, og i Frankrike denne helgen var det tyske Wolf Henzler som gikk helt til topps foran Stepohane Ortelli fra Monaco og Patrick Huisman fra Nederland.

 

Relaterte saker:

-Mange muligheter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning