Galant innpakning

Husker du de tider da Galant var en bil fra Mitsubishi? Det er den fortsatt, men den er ikke lenger tilgodesett det europeiske markedet. Det forhindrer den ikke fra å være en fin bil.

Publisert Oppdatert

Tokyo Motorshow 07 - Alle nyhetene

Den bilen vi kjenner som Lancer, heter Galant i Japan. På sikt skal selvfølgelig denne byttes ut. Derfor viste Mitsubisi en konseptbil i Tokyo som antagelig blir den neste Galant. Konseptbilen har derimot kodenavnet Consept-ZT.

Konseptbilen er bestykket med en nyutviklet 2,2-liters diesel, en motor som snart også kommer i Outlander. Den er utstyrt med Twin-Clutch system, og er i tillegg bestykket med Mitsubishi's S-AWC, eller Super All Wheel Control. Dette er et system som kontrollerer hvert hjul separat, uavhengig om det gjelder under akselerasjon eller bremsing.

Designen minner litt om nye Alfa 159, og Mitsubishi innrømmer å ha sett i den retning. Det synes på alle sidelinjer, felger, bakende og til og med fronten har fått italienske elementer. Godt eller dårlig? Vel, de kunne vel ha funnet på greiene selv.

Utover designen, så er Consept-ZT en prøveklut for alle tekniske hjelpemidler som linjeskiftvarsler, parkeringsassistanse, 360 grader kamerafunksjon, og pre-crash system. Aller viktigs med en konseptbil er likevel å måle reaksjonen blant publikum. Den som venter får se.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning