Full fres på Goodwood

Sankthanshelgen arrangeres årets Goodwood Festival of Speed, og tradisjonen tro blir det en fantastisk opplevelse og feiring av bil og bilsport.

Festivalen neste helg blir en fantastisk oppvisning av alle tiders motorsportskjøretøyer.
Festivalen neste helg blir en fantastisk oppvisning av alle tiders motorsportskjøretøyer.
Publisert Oppdatert

I 1936 arrangerte den niende hertugen av Richmond et bakkeløp i parken sin, på Goodwood-godset ti mil fra London, og i 1948 åpnet han racerbanen Goodwood Racing Circuit. I tillegg var han en merittert racerfører, og lidenskapelig til biler.

Goodwood 2007 - Se bildene her

Da barnebarnet til hertugen, jarlen av March, overtok godset, ville han få motorsporten tilbake til Goodwood. Og i 1993 ble den første Festival of Speed arrangert, i de vakre omgivelsene rundt godset.

Fantastisk feiring
Goodwood Festival of Speed er godt etablert som et av årets høydepunkter i motorsportsverdenen. Og det er alltid mange kjente motorsportsutøvere som tar turen - enten for å kjøre i det berømte bakkeløpet, i den 2,5 kilometer lange rallyløypa, eller bare for å være der og se på alt som skjer, alle bilene, og møte andre kjente.

Arrangørene sier selv at dette er en feiring av motorsportshistorien, og hevder dette er verdens største og mest varierte, klassiske motorsportsbegivenhet. Men det er også en rekke nye biler på plass, og flere bilprodusenter benytter anledningen til å vise fram nyheter for aller første gang.

Avslappet og eksklusivt
Festivalen er åpen for publikum, og også i år kan du omgås kjendiser, vakre biler, berømte førere og andre ting denne helga. Alt i en veldig avslappet atmosfære - folk tar med piknikkurv.

I år - som alltid - kan du oppleve action fra et stort knippe berømte førere; over hundre kjente navn står allerede på lista. Vår egen Petter Solberg kommer, og skal kjøre bakkeløpet i en Subaru Impreza WRC på fredag. Sir Stirling Moss kommer som vanlig, og skal både kjøre en Mercedes-Benz 300SLR - som han vant Mille Miglia med i 1955 - og en firehjulsdreven Ferguson F1-bil.

F1-føreren Lewis Hamilton kommer for første gang og skal kjøre bakkeløpet i en McLaren-F1-bil, Carlos Sainz skal kjøre rallyløypa i en ´93 Toyota Celica GT-FOUR ST185, og Emerson Fittipaldi kommer med en av sine gamle Lotus-Grand Prix-biler.

Enormt mange topper
Stig Blomqvist skal ratte en Audi quattro S1 i rallyløypa og en Audi quattro S1 "Pikes Peak" i bakkeløpet, Jenson Button kjører en Honda-F1-bil, og den firedobbelte Superbike-verdensmesteren Carl Fogarty skal kjøre en MV Agusta-racersykkel. Vi kan også nevne Jenson Button, Per Eklund, Derek Bell, Paul Dallenbach, Stuart Graham, Damon Hill, Sir Jackie Stewart, Ralf Schumacher, Colin McRae, Hannu Mikkola og så videre, og så videre.

Du får også se andre kjendiser som skuespilleren Rowan Atkinson og Pink Floyd-trommeslageren Nick Mason kjøre, i tillegg til en haug med stuntsførere og mange andre. Kort sagt: her blir det enormt mye action.

Dette skjer 22. til 24. juni. Billetter må kjøpes på forhånd, og dette - pluss komplett startliste og enormt mye mer informasjon om den fantastiske begivenheten finner du her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning