KIA CARENS:

Friske takter for familien

Kia viser nå de første skisser av sin kommende MPV Carens. Vi må si at skissene lover godt!

442d155708a2c.jpg
442d155708a2c.jpg
Publisert Oppdatert
img
img

Dagens Carens er rimelig, men ikke akkurat spennende.

img
Den faste leser husker sikkert at vi ikke alltid har vært helt Kia-frelste, om vi kan si det slik. Forrige generasjon Kia-modeller var ikke akkurat særlig spennende, selv om de helt sikkert gjør en veldig grei jobb.

Nytt = bra

Kias nye modellgenerasjon er noe helt annet. De er fullt på høyde med konkurrentene, og til og med den lille Picanto - som i innstegsvariant er Norges billigste nybil - har gitt oss gode minner.

Vi må innrømme at vi er imponerte over framgangen Kia viser; de nyter godt av Hyundai-konsernets velfylte lommebok og utviklingsavdelinger, og klarer å bruke dette for å lage ordentlige biler.

Carens trenger arvtaker

Men Kia har fortsatt noen modeller som henger litt etter i sitt sortiment; den kompakte MPV´en Carens er en. Den er riktignok både større og har mer utstyr enn noen av konkurrentene, og selges til en lavere pris. Men noen drømmebil vil vi ikke akkurat kalle den.

Kia fortsetter sin modelloffensiv, og i følge Carl Fredrik Bø, Presse- og informasjonssjef hos Kia Bil Norge, skal de lansere seks nye modeller i år.

Større enn dagens

Nå viser de altså de første skissene av den nye Carens. Denne blir både lengre, bredere og høyere enn dagens modell, og i følge Kia selv skal den dermed blande seg inn i klubben der blant andre VW Touran og Toyota Verso finnes.

Kia Carens skal avdukes på bilutstillingen i Madrid, som arrangeres fra 25. mai til 4. juni.

Bilutstillingen kan du lese mer om her.

- Kia satser på Europa!

- Dette er den femte Kia-modellen som har verdenspremiere på en europeisk bilutstilling, sier Kia-direktør Dag Asbjørnsen i pressemeldingen. - Dette er nok et tegn på Kias langsiktige satsning på det europeiske markedet, fortsetter han.

Og dersom produksjonsversjonen av Kia Carens får tilsvarende linjer til det vi ser skissert her, må vi si at vi gleder oss!

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning