Franske SUV-tvillinger

De asiatiske bilprodusentene har lenge fått ha SUV-markedet nesten helt for seg selv. Nå kommer et fransk tvillingpar, riktignok med japansk basis.

Publisert Oppdatert

SE BILDENE: PEUGEOT 4007 og CITROËN C-CROSSER

I dagens bilverden er det ikke sjelden at bilprodusenter - som til og med er direkte konkurrenter - samarbeider om å utvikle og bygge deler av eller komplette biler. Et nylig eksempel er Peugeot 107, Citroën C1 og Toyota Aygo; de tre små bilene er jo så godt som identiske med kun noen små detaljer som skiller.

Trillinger
De nye tvillingene Peugeot 4007 og Citroën C-Crosser er faktisk trillingsøstre -Mitsubishi Outlander er den tredje bilen som kommer fra dette samarbeidet. Outlander har vi allerede vist - og den bilen kommer på markedet på nyåret en gang - og de franske variantene skal komme hit neste sommer.

Produsentene kaller bilene sine crossovere, med andre ord skal de være mer personbilaktige i oppførselen enn en tradisjonell kompakt-SUV. Vi Menn Bil skal snart prøvekjøre den nye Outlander, så vi får vente til da med å se hvordan kjøreegenskapene egentlig er.

Teknologimix
De franske søsknene har dratt nytte av Mitsubishis teknologi på firehjulstrekk, mens PSA-gruppen (Peugeot og Citroën) har bidratt med sine kunnskaper om understell, bremser, styring, bakaksel og hjul. Og begge de franske merkene lover oss at komforten og kjøreegenskapene skal være svært gode.

Utseendemessig er de tre bilene i bunn og grunn like, men mange detaljer i front og hekk skiller likevel, så merketilhørigheten skal synes. Også innvendig er det en del forskjeller å spore - detaljene om hvem som har hva får vi nok vite etter hvert.

Sju seter og flatt gulv
Alle tre har sju sitteplasser fordelt på tre rader. De bakre setene kan felles ned i gulvet, og den midtre seteraden kan skyves 80 millimeter i lengderetning. Disse setene kan også legges ned, ved hjelp av elmotorer. Dermed skal du få et helt flatt lasterom fra den delte bakluka og fram til forsetene. Den nedre delen av bakluka kan for øvrig også brukes som sittebenk om du har lyst til å ta en lunsjpause; den skal tåle 200 kg.

Citroën C-Crosser og Peugeot 4007 får i utgangspunktet en 2,2-liters dieselmotor på 156 hk og 380 Nm, utstyrt med partikkelfilter og koblet til en sekstrinns manuellkasse. Drivlinjen gir deg valget mellom for- eller firehjulstrekk, og en låsbar midtdifferensial hjelper deg på glatta.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning