Framtidig E-klasse på norsk snø

Nye Mercedes-Benz E-klasse kommer på markedet om to år. Tyskerne benytter tida, og norsk vinter, på Gålå i Gudbrandsdalen til testing.

Publisert Oppdatert

Se bildene: Nye Mercedes-Benz E-klasse

Der befinner tilfeldigvis også det norske juniorlandslaget i langrenn seg denne uka. En av de unge skitalentene benyttet muligheten til å fange de kamuflerte testbilene på sitt digitale kamera.

- Alle hadde masse testutstyr inni. I de kamuflerte bilene var det teppe over dashbord og interiør, mens de i de andre var dataskjermer med tastatur og masse ledninger, rapporterer den bilinteresserte juniorlandslagsløperen.

Riktig størrelse
Sammenholdt med Vi Menns første spionbilder fra USA, tatt tidligere i år, etterlates liten tvil om at bildene viser nye E-klasse - også vurdert ut fra størrelsen på bilen.

Om det hadde vært snakk om den mindre, og allerede lanserte, C-klasse, ville tyskerne neppe ha brydd med noen kamuflering. E-klassemodellen bildene trolig viser, er dessuten betydelig større.

Klar om to år
Ifølge skiløpereren var ikke testteamet spesielt meddelsomme, men at de opplyste veldig kort om at de blant annet var i Gudbrandsdalen for å teste ut ESP-systemer - altså de elektroniske stabiliseringssystemene.

Nye E-klasse, eller W212 som den skal hete på internspråket, skal etter planen vises for første gang på den internasjonale bilmessa i Frankfurt i september 2009.

Som bildene antyder, blir designet i samme gate som dagens C- og S-klasse, med tydelige skjermer og kraftig midtre karosserilinje.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning