FORD IOSIS:

FRAMTIDENS FORD-FRONT

Ford skal vise fram konseptbilen Iosis i Frankfurt, og lover oss at framtidens modeller vil ha sterke trekk fra denne.

Publisert Oppdatert

De store, internasjonale bilutstillingene er viktige utstillingsvinduer for en bilprodusents modellutvalg. Samtidig gir de en mulighet til at produsentene kan bruse litt med fjærene og vise fram mer eller mindre spennende og dristige konseptmodeller.

I tillegg til at konseptmodellene skal friste potensielle kunder og samarbeidspartnere til å ta en nærmere kikk på bilmerket, fungerer de også som en praktisk markedsundersøkelse. Gang på gang har vi sett at flotte konseptmodeller som også har fått god mottakelse på en bilutstilling blir satt i produksjon - om enn i en noe nedtonet versjon.

Mondeo?

Den kommende Frankfurt-utstillingen er enorm, og samtidig svært viktig for bilprodusentene. Og siden den jo foregår på tysk mark, er det om mulig enda viktigere for de tyske merkene å være godt synlige på banen.

Ford skal vise fram sitt Iosis-konsept, en spennende og vakker bil med ytre mål som passer ganske så bra med Mondeo. Ford lover oss at designlinjene vi her ser vil komme igjen på produksjonsbilene, så du skal ikke se bort ifra at dette er en forsmak på etterfølgeren til den etter hvert så aldrende - men fortsatt så flotte - Mondeo.

- Sedan som tror den er en coupé

Iosis har fire dører, men designen er coupéliknende - og slett ikke ulik en Aston Martin eller en Bentley Continental GT.

- Neste generasjon Ford-modeller vil være mer distinktive og følelsesfylte, mer atletiske og muskuløse, sier Martin Smith, designsjef i Ford Europa, i en pressemelding. Og siden det er Smith som har fått ansvaret for designen på Fords neste generasjon biler, mener vi at vi har grunn til å se fram til de neste konseptene fra den kanten.

Kameraer og WRC

Av elementer Iosis har i seg, kan vi nevne fire dører som åpnes ut og opp, bygget i karbonfiber for å få ned vekten. Konseptet har kameraer i stedet for speil, noe som skal gi sjåføren 360-graders sikt rundt bilen.


Også interiøret er spennende. En annerledes blanding av materialer er tatt i bruk - for eksempel gummi kombinert med skinn, eller neoprene kombinert med aluminium. Den har en WRC-Focus-inspirert, sekvensiell girskifter plassert rett ved aluminiumsrattet, og selvfølgelig en stor lcd-infoskjerm godt innen synsvidden.

Kortleser

Et par minnekortlesere har funnet plass i midtkonsollen, siden Ford antar at framtidens nøkkel vil kombineres med en minnebrikke - så du kan lagre inn all informasjon du vil om deg selv, og la bilen agere deretter.

Vi gleder oss til å se flere konsepter fra Smith og fra Ford. Dersom dette er framtidens Ford-utseende, så går vi en spennende framtid i møte.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning