Fra stoff til stål

I Detroit viser BMW for første gang frem sin 3-serie kabriolet. Nå kastes kanvaset, og på kommer ståltaket.

Fjerde generasjon BMW 3-serie kabriolet vises i Detroit.
Fjerde generasjon BMW 3-serie kabriolet vises i Detroit.
Publisert Oppdatert

Da bør det vel i grunnen sies at alle gode ting er fire, for det er fjerde generasjon 3-serie kabriolet som nå vises. For første gang har de et nedfeldbart ståltak som beskyttelse for regnet. Taket er delt opp i tre deler, og det skal ta 22 sekunder å legge det ned. Opp igjen tar det 23 sekunder. Tidligere har man som kjent kunnet få ståltak på 3-serien også, men i form av en hardtop som må løftes av og på. Den tid er nå over, og utstyrsprodusentene må finne noe annet å tjene penger på.

Sporty og kraftfull
BMW har selvfølgelig forsøkt å ivareta sitt image som sporty og kjøreglad. Derfor har de et lass med maskiner klare for kabrioletversjonen også. Toppmodellen blir en 335i, med 306 villige hestekrefter som står parat og venter på å bli brukt. Ikke mange andre fireseters kabrioleter er i stand til å ta deg fra 0 til 100 km/t på 5,8 sekunder. Det finnes riktig nok noen flere som takler 250 km/t, men da spørs det om noen vil sitte på.

For oss med en bilfiendtlig regjering blir det også mulig å få fatt i de mer ordinære utgavene med firesylindrede motorer.

Dersom været fortsetter å gå i den retning vi har sett de senere årene, så har vi snart mer bruk for en kabriolet enn en firehjulstrekker. Kanskje det kan være håpet for disse bilene, også i Norge?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning