Formel 1-thriller

Gikk du glipp av tidenes mest spennende Formel 1-finale? Fortvil ikke, vi har bildene fra Brasil Grand Prix.

Starten er gått. (Foto: Sutton)
Starten er gått. (Foto: Sutton)
Publisert Oppdatert

Bilder: Brasil Grand Prix

Årets Formel 1-finale på Interlagos-banen i Sao Paulo ble en thriller ut av en annen verden. Utgangspunktet før finalen var uhyre spennende med tre førere som kunne vinne, men selve løpet ble mer spennende enn selv den største optimist hadde trodd på forhånd.

Lewis Hamilton ledet foran Fernando Alonso og Kimi Räikkönen før løpet, men slik så ikke resultatlista ut halvannen time etterpå. Hamilton var først en tur utenfor banen og fikk senere store problemer med bilen. Girkassa låste seg i fri, men av en eller annen grunn forsvant problemet, og Hamilton kunne starte jakten fra 18. plass og oppover i feltet.

Måtte bli nummer fem
I ledelse lå Felipa Massa, men alle skjønte at teamkameraten i Ferrari, Kimi Räikkönen kom til å ta over denne ledelsen etter hvert. Og med Räikkönen i tet foran Massa, så hjalp det ikke for Fernando Alonso å ligge på tredjeplass.

Men det var svært spennende med Lewis Hamilton som klatret oppover i feltet. Ville han klare å komme seg opp på en femteplass? I så fall ville han bli verdensmester.

Mot slutten av løpet hadde Hamilton kommet seg helt opp på en sjuendeplass, og alt holdt på å gå hans vei da Nico Rosberg stupte på innern av Nick Heidfeld. De holdt på å kjøre på hverandre, og hadde de gjort det ville Hamilton ha klart femteplassen. Men det ble bare sjuendeplass på Hamilton, og dermed ble Kimi Räikkönen årets verdensmester.

Spekket med spenning
Det var imidlertid ikke bare kampen om VM-tittelen som var spennende i Brasil. Løpet var spekket med forbikjøringer, avkjøringer og annen spenning. Bedre enn dette kan ikke Formel 1 bli.

I det hele tatt har 2007-sesongen vært veldig bra, og sesongen har vært sterkt preget av utenomsportslige aktiviteter som spionskandalen, hvor McLaren ble dømt, og den interne rivaliseringen mellom Lewis Hamilton og Fernando Alonso. Derfor er det vel ikke så overraskende at siste ord ikke er sagt om årets verdensmeterskap heller.

Etter løpet i Brasil ble det nemlig klart at BMW og Williams hadde kjørt med ulovlig bensin. Bensinen holdt nemlig en for lav temperatur etter løpet. Og hvis BMW- og Williams-førerne blir disket vil Lewis Hamilton bli verdensmester&

Nå har riktignok det internasjonale Bilsportforbundet sagt at teamene ikke vil få noen straff, men McLaren har anket dommen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning