San Marino Grand Prix:

FORMEL 1 INNTAR EUROPA

Endelig har Formel 1-sirkuset kommet til Europa. På mange måter er det først nå sesongen begynner på ordentlig, skriver Vi Menns F1 ekspert Atle Gulbrandsen.

Publisert Oppdatert

 

img

Deler av Jaguars hospitality i F1-paddocken.

Tre uhyre dramatiske Formel 1-løp er kjørt så langt i år, men for mange er det først denne helgen at sesongen starter på ordentlig. Formel 1 hører på mange måter hjemme i Europa, og det er på dette kontinentet alle teamene holder til. Ferrari og Minardi har sine respektive fabrikker like i nærheten av Imola.

 

Den mest synlige forskjellen på Europa og resten av verden er at alle trailerne og de forskjelluige "h ospitality-unit'ene" er på plass i Europa. Hvert team har minst tre semitraliere med utstyr, samt to eller tre svære "slott" som fungerer som hospitality for førerne, teamet, presse og gjester. I tillegg har teamene ende flere semitraliere med utstyr, men disse må stå utenfor depotet på grunn av plassmangel. Og alt står der nyuvasket og pent med millimeters presisjon når det gjelder plassering.

img

Williams har fått ny sponsor, som er det motsatte av

tobakksreklame...

Ikke ny Ferrari

Det første løpet i Europa pleier også å være da Ferrari debuterer med årets bil, men det skjer ikke i år. Det går rykter om krisestemning i Ferrari etter den dårlige sesongstarten (Michael Schumacher er bare nummer seks), og den nye bilen er det masse problemer med. Derfor velger det italienske teamet å utsette debuten med 2003-modellene til løpet i Barcelona den 4. mai.

 

Personlig har jeg tro på Ferrari denne helgen uansett. Jeg tror ikke det er bilen som er deres største problem, men rett og slett at de har hatt problemer med å tilpasse seg de nye reglene. Etter tre løp med mye feil tror jeg Ferrari nå har funnet ut hva de skal gjøre, og derfor har jeg tro på Schumi på Imola.

 

Men det blir tøff konkurranse fra Kimi Räikkonen, som virkelig har slått til i år. Jeg tror fortsatt Michael Schumacher blir verdensmester i år, men det blir en tøff kamp mot den unge finnen.

img

Vi Menns Atle Gulbrandsen

tror Ferrari vil slå tilbake

på Imola denne helgen.

Minne om Senna

Vi kommer oss ikke utenom Ayrton Senna når vi nevner Imola. Det var på denne banen den brasilianske racerføreren omkom den 1. mai 1994. I dag står det en statue av Senna i Tamburello svingen, og folk valfarter hit fra hele verden for å vise sin respekt til en av tidenes største idrettsmenn.

 

Verdt å nevne er at TV2 skal sende kvalifisering for første gang på norsk TV denne helgen. Lørdag klokken 14.00 sendes kvalifiseringen direkte, mens løpet går direkte søndag klokken 13.45.

 

Relaterte saker:

-Upopulær HANS

-Hvor gode er de nye reglene

-Bære eller briste

-Fire debutanter i Melbourne

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning