Foredlet skjønnhet

Det er ikke hvem som helst som begynner å modifisere en Aston Martin. Loder1899 har nettopp gjort det, og resultatet må kunne kalles anstendig.

Publisert Oppdatert

Det er ikke mange som driver med foredling eller tuning av nye Aston Martin. Bilene er jo slettes ikke verst i originalutførelse, og eierne er kanskje av en type som ikke ønsker seg enorme vinger og skamsenket understell.

Men selv om Aston Martin har gjort sitt aller beste med bilene, er de fortsatt kompromisser. Dessuten finnes det jo mennesker som vil personifisere det de kjører rundt i.

Tyske Loder1899 driver med tuning av de fleste av Ford-konsernets merker; Mazda, Volvo, Jaguar, Range Rover, Ford og Aston Martin. Nå har de bygget en forsiktig foredlet Aston Martin V8 Vantage, som de hevder tar både det luksuriøse, det komfortable og det sportslige ved bilen enda et hakk videre.

Kostbart, avansert understell
Den største endringen, skal vi tro Loder1899, er det nye understellet. En V8 Vantage har ikke justerbart understell fra fabrikkens side, men tuneren utstyrer den med et fireveis justerbart system hovedsakelig laget av titan. Dermed kan man justere bakkeklaring, hjulvinkler og stivhet etter eget ønske. Tuneren sier at dette gjør at man kan holde mye høyere fart i svinger, uten at det går på bekostning av komforten. Det komplette understellssettet koster riktignok sitt, nærmere bestemt 80 000 kr.

Et nytt sportseksosanlegg i rustfritt stål er også på plass. Dette inkluderer en ny og åpnere katalysator, og ved 4000 o/min åpnes en ventil i eksosanlegget for å gi 4,3-literen bedre pustevilkår. Dermed frigjøres både lyd og effekt: originalens 385 hk økes til 405 hk. Dette koster 50 000 kr.

Diskret styling
Det er heller ikke mange som driver med styling av Aston Martin. Loder1899 har laget en ny frontleppe, et nytt deksel over motoren, en diffuser bak og en hekkvinge i karbonfiber til bilen. Dette skal visstnok bidra positivt til bilens aerodynamikk, samtidig som det reduserer vekten. Pris: 40 000 kr.

Nye hjul er også på plass. Loder1899 tilbyr flere hjulpakker til Aston Martins minste modell, og bilen vi ser her har fått 21-tommere til drøye 50 000 kr. De tilbyr også vinterdekk til bilen - 18-tommere med 225-, 245- eller 255/40-dekk på. Dette koster fra 24 000 kr.

Med litt småplukk i tillegg her og der - blant annet helt ny skinninnredning - har Loder1899 kostet på sin demo-V8 Vantage drøye 360 000 kr. Om du er interessert i mer info, kan du besøke tuneren på www.loder1899

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning