MANSORY BENTLEY GT 63:

FOREDLET CONTINENTAL GT

Man skulle tro en Bentley Continental GT er kjapp nok og flott nok i utgangspunktet. Men i tuneren Mansorys øyne var det rom for forbedringer.

Publisert Oppdatert

Tyske Mansory skal vise sin variant av Bentley Continental GT på årets Essen-tuningmesse. Bilen er som kjent allerede i utgangspunktet blant de aller raskeste coupéene som ruller på veiene, men for Mansory var ikke dette nok.

Den vakre, britiske GT´en har fått nytt utseende, både utvendig og innvendig. Nye hjul forandrer den ytterligere, og finpussing av motoren har gitt den enda større krefter og gjort den enda raskere enn før.

Full pakke

Mansory har gitt Continental GT en ny frontspoiler, med integrerte tåkelys. Luftinntakene i grillen og nede i støtfangeren har fått forkrommet netting, og rundt frontlyktene har kromringer funnet plass.

Nye sideskjørt er på plass. De er dypere og har en mer markant profil, og med integrerte kromlister skal den utseendet fra den blanke fronten føres videre bakover.

Ikke billig

Bak har Mansory satt på sin egen støtfanger, med to doble, integrerte eksosutblås i særegent, firkantet design. De har også utvidet den originale hekkvingen på bakluka - som reises automatisk når farten øker - med en liten men markant stjert.

Det ville jo vært litt rart om styling til en eksklusiv bil som Bentley Continental GT skulle være billig. Og Mansory skuffer ikke: frontfanger, hekkfanger og sideskjørt koster deg 8000 euro - eller rundt 65 000 kroner.

Legger du på den lille hekkvingen, den nye grillen og pynten rundt hovedlyktene må du ut med ytterligere 32 500 kroner

630 hk!

Bentleys seks liter store, biturbomatede W12-motor leverer i utgangspunktet sunne 550 hestekrefter og 650 Newtonmeter. Mansorys elektroniske finpuss har gitt den ytterligere 80 hk og 750 Nm.

De nye kreftene gjør at akselerasjonen fra stillestående til 100 km/t forbedres med 0,3 sekunder - til 4,5 sekunder. Og toppfarten økes fra originalens 318 km/t til 327 km/t. Elektronikk-tuningen koster for øvrig rundt 55 000 kroner.

Interiøret får også sitt

Også innvendig har Mansory funnet rom for endringer. Når du åpner dørene ser du innstegslister i rustfritt stål og med integrerte lys - til 13 000 kroner. Det flotte, skinntrukne rattet koster 25 000 kroner, og gulvmattene med skinnkanter koster 5500 kroner.

Karbonfiber er jo fremdeles ettertraktet, men vi vil nok anta at Mansorys komplette sett til å friske opp interiøret med kanskje ikke får så altfor lang venteliste. Prisen er nemlig 55 000 kroner.

Tjue tommer

Å ja, bilen må jo ha nye hjul. Mansorys egne felger i tjue tommers høyde og ti tommers bredde passer godt til resten av designen. Du kan velge mellom mørk sølv lakk eller krom. Til 8500 eller 10 000 kroner per stykk.

Og dersom du virkelig skal ta den helt ut, må du jo bestille deg panser i karbonfiber. Men Mansory selv synes nok prisen på dette er i overkant av det som ser hyggelig ut på prislisten; du må ringe for å få vite mer.

Krysser du av for alt på Mansorys prisliste, kan du også få kalle bilen din en Mansory Bentley GT 63. Og det er jo noe å briljere med på klubben.

 

[email protected]

 

 

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning