Ford-SUV´en testes

Den kommende Ford-SUV´en, som foreløpig bærer navnet Iosis, vintertestes i disse dager.

Fronten på Iosis X blir som på de andre nye Ford-modellene. Foto: Automedia
Fronten på Iosis X blir som på de andre nye Ford-modellene. Foto: Automedia Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert
Iosis X, om det blir navnet, får en nedtonet design i forhold til det råbarske konseptet. Men den ser fortsatt ut til å bli en bil som skiller seg fra mengden. Foto: Automedia
Iosis X, om det blir navnet, får en nedtonet design i forhold til det råbarske konseptet. Men den ser fortsatt ut til å bli en bil som skiller seg fra mengden. Foto: Automedia Foto: © Automedia
Under panseret kommer motorer fra 130 til 220 hk. Foto: Automedia
Under panseret kommer motorer fra 130 til 220 hk. Foto: Automedia Foto: © Automedia

Siste nytt fra Genève

På den store bilutstillingen i Paris i september i fjor, viste Ford fram sitt tøffe Iosis X-konsept. Bilen var ment som en dobbel forsmak; den skulle vise at Ford jobber med en kompakt-SUV, samtidig som den skulle hinte om Fords kommende formspråk.

Les mer: Bil
Se våre bilgallerier

Den gang ble vi lovet at "noe" skulle komme halvannet år etter. Og nå er det under et år til den Focus-baserte SUV´en skal vises - noe som ventes å skje på Frankfurt-messen i høst.

Nedtonet, men fortsatt fin
I disse dager testes en tungt kamuflert Iosis X på vinterveier nord i Sverige. Utseendet blir ganske kraftig nedtonet i forhold til det heftige konseptet, men den skal fortsatt få et slående design.

Bilen ventes på markedet i begynnelsen av 2008, og kommer da til å blande seg inn i et særdeles konkurranseutsatt marked. I tillegg til alle kompakt-SUV´ene som er på markedet i dag, kommer jo biler som Audi Q5, Volkswagen Tiguan, Mercedes-Benz MLK og GLK, Peugeot 4007, Citroën C-Crosser og sikkert noen til.

Vi regner med at Iosis X - hvis det da blir navnet på Fords nykommer - skal drives av dagens Focus-motorer, noe som betyr en lang rekke bensin- og dieselmotorer, der et godt knippe av dem også er avgiftsvennlige.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning