Ford for Tord

NM-sesongen i rally begynner på lørdag og det er knyttet stor spenning til hvilken bil Tord Linnerud kjører. Vi tror det blir en Ford.

- Hvis jeg kjører til helgen, blir det nok med en Ford Focus, avslører Tord Linnerud. Foto: Egil Nordlien
- Hvis jeg kjører til helgen, blir det nok med en Ford Focus, avslører Tord Linnerud. Foto: Egil Nordlien Foto: Nordlien Egil
Publisert Oppdatert

Vimenn.no har tidligere skrevet om Tord Linnerud som føler seg sviktet av Peugeot Norge. I morgen blir det offentliggjort at Peugeot Norge skal leie en 307 WRC til stortalentet Anders Kjær i den norske VM-runden i februar, og det betyr at det ikke blir noen støtte til Linnerud, som i fjor kjørte en Peugeot 206 WRC i Norgesmesterskapet.

Linnerud har tidligere uttalt til vimenn.no at han ikke vil kjøre sin Peugeot i årets mesterskap, og denne er nå til salgs. Et alternativ for totningen er å kjøre en Toyota Corolla WRC, som også står i garasjen, men denne bilen er ikke konkurransedyktig og også denne er til salgs.

- Jeg tror ikke jeg kommer til å kjøre Toyota'en til helgen, sier Tord Linnerud til vimenn.no.

- NM-åpningen er om tre dager, du bør vel vite hvilken bil du kjører nå?

- Ja, hvis jeg kjører til helgen blir det nok med en Ford Focus, avslører Linnerud.

Bilen til Mikkelsen
Etter det Vi Menn erfarer vurderer Tord Linnerud å leie en Ford av Andreas Mikkelsen. Mikkelsen er selv påmeldt i NM-åpningen på Gol, men det er usikkert om han kjører på grunn av kyssesyken. Det er imidlertid ingen forutsetning at Mikkelsen ikke kjører for at Linnerud skal kunne leie bil. Team Mikkelsen har nemlig flere biler tilgjengelig.

Skulle Linnerud dukke opp i en Ford til helgen, er det nesten bare Ford og Subaru som er representert i den største klassen i norsk rally. Foruten Linnerud og Mikkelsen kjører også regjerende Norgesmester, Thomas Schie, samt Christian August Selmer slike biler.

Fire Subaru Impreza WRC
To andre førere som kan blande seg inn i teten er Subaru-førerne Mads Østberg og Anders Grøndal. Dessuten er også Morten Østberg og Terje Sauthon påmeldt i hver sin Subaru Impreza WRC.

Andre som er påmeldt i den raskeste klassen til helgen er Pelle Erland og Bernhard Kongsrud i Mitsubishi Lancer og Even Moen i en Toyota Celica.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning