Ford for Henning?

Selv om Henning Solberg og manager Jim Carlsen holder kortene tett inntil seg, lekker det ut informasjon fra kilder i England, som tilsier at Henning kjører for M-sport (Ford World Rally Team) og Malcolm Wilson neste år.

Publisert Oppdatert

Etter det vi erfarer vil Henning i så fall kjøre for Wilsons Manufacturer 2-team, sammen med junior Matthew Wilson.

Unge Wilson har ønsket seg en fast og erfaren rallykjører ved sin side, i stedet for skiftende teamkompiser, slik situasjonen har vært i år. Og nordmannen er i dag en anerkjent størrelse i rally-VM. Manufacturer 1-delen av teamet består i dag av Marcus Grønholm og Mikko Hirvonen, og førstnevnte er garantert plassen neste år, men det hevdes også at finnen blir værende.

Tidligere modell
Etter dagens regler innebærer en M2-status at Henning ikke kan bruke sist homologerte modell/utstyr. Likevel kan han få en Focus WRC 06-modell, som er minst like konkurransedyktig som dages Peugeot 307 WRC. I dag er det transportfirma-kongen Eddie Stobard som sponser denne delen av teamet, men det er grunn til å tro at en av Focus WRC' ene fremstår i oransje neste år. Expert har fått smaken på rally-VM, og satsingen på Henning Solberg har gitt full uttelling.

Hva Peugeot Norge gjelder, er det nok viktig med en avklaring snarest. Importøren ønsker å markere seg under Rally Norway neste år, og kjører ikke Henning Solberg for dem, må dette løses på en annen måte.

Mulighetene er der. Neste fredag lanseres Peugeots 207 spennende S2000-rallybil for et knippe interesserte nordmenn, og et stortalent som Anders Kjær (vinner av Peugeot 206 Supercup i år) deltar samme helg i EM-løpet Rally Antibes.

Rike gubber
Super 2000-klassen skal få sitt endelige tekniske reglement banket gjennom i et FIA-møte onsdag 18. oktober, men man regner med at denne nye rallyklassen vil innta nasjonale serier over hele verden, inklusive den norske, og i første omgang i konkurranse med Gruppe N-biler. Eurosport sponser også en egen S2000-serie på åtte løp i 2007.

WRC regnes for å være en "forgubbende" klasse nasjonalt sett, med mange rike førti- og femtiåringer bak rattet. WRC-biler er da også forbudt i stadig flere nasjonale serier (f. eks. i Storbritannia), og nå hevder visstnok Peugeot Sport at S2000-biler kun selges til den som har et program for en ung fører.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning