NYE FORD FOCUS:

FORD FOCUS ER KLAR!

Den nye Ford Focus skal vises på Paris-utstillingen mot slutten av denne måneden. Nå har Ford frigitt de første bildene og informasjon om den nye bilen.

Publisert Oppdatert

Det er seks år siden Ford Focus kom på markedet for første gang. Bilen ble raskt en av våre favoritter, mye på grunn av det svært kjøreglade understellet.

Andre generasjon Ford Focus bygges på samme plattform som Fords egen Focus C-Max, Volvo S40/V50 og Mazda 3.

Slik vi kjenner de andre bilene bør grunnlaget være til stede for at også den nye Focus blir svært så kjøreglad.

Større

Den nye Focus blir større enn forgjengeren. Selv om taklinjen skråner brattere mot hekken, skal den i følge Ford ha like god hodehøyde i baksetet som dagens Focus C-Max.

Focus vokser også markant i lengde og bredde; i femdørs variant er den 14 cm bredere og 17 cm lengre enn dagens modell.

Den økte størrelsen gir både mer innvendig plass, større bagasjerom og skal ha gitt plass til større sikkerhetssoner.

Mange varianter

Som dagens modell kommer også neste generasjon Focus i tre- og femdørsvariant. Den blir tilgjengelig som stasjonsvogn, sedan og kombi-coupé, og vil etter hvert få følge av en mini-MPV som sannsynligvis beholder navnet C-Max.

Ryktene vil ha det til at Focus også kommer som en coupé-cabriolet med hardt tak, sannsynligvis med premiere i 2007.

Til å begynne med kommer bilen med tre dieselmotorer fra 109 til 136 hk, og fire bensinmotorer fra 80 til 145 hk.

Avhengig av motor får bilen fem- eller sekstrinns manuell girkasse, mens en firetrinns automat eller en manuelt styrt, trinnløs CVT-girkasse koster noen kroner ekstra.

Rikholdig utstyrsliste

Allerede i standardutførelse har Focus godt med utstyr, men det er på ekstrautstyrslisten vi finner de mer spesielle sakene.

Bilen blir tilgjengelig med innebygget Bluetooth-støtte, og du kan få stemmestyring av telefon, navigasjon, stereoanlegg og klimaanlegget.

Nøkkelløs inngang er tilgjengelig, du kan få en ekstra mørk frontrute for å dempe solstrålene litt mer, adaptive frontlys - som svinger med når du svinger på rattet - og tosoners klimaanlegg. Dessuten kan du få et justerbart pedalsett, så du kan få en mer riktig kjørestilling.

For de små - eller store? - er et multimediasystem tilgjengelig, med DVD-spiller og nedfellbare skjermer i taket.

Til Norge på senvinteren

Focus kommer til de tyske bilbutikkene 13. november, men her i nord må vi vente til neste år før bilen er tilgjengelig. Antatt introduksjon er satt til månedsskiftet februar/mars, og prisene vil være klare i god tid før dette.

 

[email protected]

 

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning