Folkefest på Rudskogen

Endelig var det klart for årets andre Gatebil-treff, denne gangen på Rudskogen i Østfold. Her møtes mange av Europas grommeste biler til dyst på banen, mens damer og festing bidrar til velvære på sidelinjen.

Full fres og og fullt hus på Gatebil-treff. (Foto: Andreas Handeland)
Full fres og og fullt hus på Gatebil-treff. (Foto: Andreas Handeland)
Publisert Oppdatert

Tusenvis av hestekrefter, blårøyk, breisladd og babes. Dette trekker hvert år titusenvis av mennesker til treffene, som startet som en ren kompisgreie for mange år tilbake.

Kjør selv!
Publikum får se en sjelden miks av ekstreme gatebiler fra hele skandinavia, der 8-900 hester etterhvert har blitt et vanlig begrep. For folk som ikke har vært ved noen bane før, er det ganske vanvittig å se tilsynelatende normale biler dundre nedover langsiden med hjulspinn i dobbel motorveihastighet.

Gatebil er også stedet der vanlige mennesker skal ha mulighet til å få kjørt sin gateregistrerte bil på bane, noe de fleste vanligvis ikke har mulighet til å oppleve.

Dette resulterer i mye underholdning for publikum også, der både rutinerte og ikke fullt så rutinerte sjåfører, kjører som om bilen skulle vært stjålet rundt banen.

Ekstremt
De mest ekstreme bilene kjører i egne heat, kalt Extreme-serien. Enkelte av disse bilene yter opp mot 1 700 hester, med Magnor Mydland og hans Granada (!) i spissen.

Ellers er det etterhvert et par gode håndfuller biler med både 8-900 hester under panseret, med sjåfører bak rattet som ikke er redd for å bruke bilene.

SE BILDENE HER

Bil og babes
Gatebil er også viden kjent for sine babes. Helst litt mer lettkledde enn været skulle tilsi er fornuftig, rusler de rundt i depoet til guttas store fornøyelse.

Flere av disse er med i kåringen om å bli årets Gatebilbabe, en tittel som foruten heder og ære i Gatebil-miljøet gir modellkontrakt hos Rask Models.

Vi anbefaler en kikk i vårt bildegalleri fra treffet, og en tur til Rudskogen 7-9 september da Gatebils siste treff for sesongen braker løs. Er du et snev av bilinteressert, vil dette være som balsam for sjelen din!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning