RENAULT LAGUNA FACELIFT:

FLOTTERE OG SPREKERE

Renault viser nå en ansiktsløftet utgave av Laguna. Og produsenten lover at den er blitt en langt bedre bil.

Publisert Oppdatert

Dagens versjon av Renault Laguna har vært på markedet siden 2001. På Amsterdam Motor Show - som pågår i disse dager - viser den franske produsenten nå er oppfrisket utgave av bilen.

Renault sier i pressemeldingen at den nye Laguna skal konkurrere i en klasse over der den er i dag. Med andre ord: De vil ta opp kampen mot de mer prestisjefylte bilene, med de tre store tyske som hovedmål.

Omfattende

Renault hevder hardnakket at det er snakk om mer enn en tradisjonell facelift. De ytre endringene er lett å se; en ny og mer spenstig front, der grillen, lyktene og støtfangeren er bedre integrert og mer helhetlig enn tidligere.

Innvendig har bilen fått en helt ny innredning, med blant annet et mer ryddig dashbord og nye instrumenter. I tillegg hevder Renault at både den opplevde kvaliteten - følelsen du får når du sitter i den - og den faktiske kvaliteten er kraftig forbedret.

Mer utstyr er også tilgjengelig, blant annet er integrert navigasjonssystem, telefon og et stort stereoanlegg med MP3-støtte å få kjøpt. Bilen kan også fåes med bi-xenon-lykter.

Sikrere

EuroNCAP er jo blitt en svært viktig målestokk for hvor sikker en bil er. Og Renault sikter på toppscore med den oppdaterte Laguna´en.

ESP- og ABS-systemene er oppgraderte, åtte airbags er på plass, og nakkestøttene skal være bedre enn før. Du kan også få en spesiell nakkestøtte for små barn, som enten fungerer som en normal nakkestøtte eller kan åpnes og gi ekstra støtte rundt barnets hode.

GT-versjon

Samtidig som Renault viser den ansiktsløftede Laguna, viser de også en GT-versjon av bilen.

Med en turbomatet toliter med 205 hk og 300 Nm under panseret, oppgradert chassis med fokus på sport og ti centimeter lavere bakkeklaring, spesialutviklede 17-tommers dekk og enkelte utvendige og innvendige endringer skal GT være modellen for de med sans for moro.

Kommer til våren

Motorutvalget er ellers det samme som i dagens versjon, men noen av motorene får litt mer effekt. 1,6´en får 115 hk (opp fra 107), og den vanlige toliters turbomotorens effekt øker fra 163 til 170 hk.

Den oppgraderte Laguna kommer på markedet på vårparten.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning