Flerbruksmester

Chrysler Voyager har rulet i det norske markedet i mange år. Nå skal de kanskje dominere igjen?

Publisert Oppdatert

SE BILDENE HER

På midten av nittitallet var det nesten ikke en familie i Norge som ikke hadde en Chrysler Voyager. Sterkt overdrevet selvfølgelig, men bare i 1996 ble det solgt rundt 6.500 slike biler i Norge. Her i Detroit ble det i dag lansert en ny generasjon av bilen, og det er vel overfløding å si at det aldri har sett bedre ut. Designen utvendig er ikke veldig oppsiktsvekkende, eller særlig uforutsigbart, men det er velfungerende og traust. Det må en slik bil være.

Innvendig er endringene langt mer gjeldene. For noen år tilbake lanserte Chrysler blant annet konseptet Stow&Go, noe som gikk ut på at man kunne legge alle setene i både midtre og bakre rekke, ned i gulvet for å få maksimalt lasterom. Denne gangen lanserer de Swivel'nGo, som går ut på at man kan snu setene i den retning man ønsker de. Deretter kan du sette opp et bord mellom de, som gjøres enkelt med braketter som sitter i bilen. Interiørbelysning er ikke lenger fra normale pærer, men er blitt overtatt av LED-teknologi. Dette ser vi fra de aller fleste bilprodusentene om dagen.

I USA lanseres bilen som Chrysler Town & Country. I Norge skal den hete Grand Voyager, og kommer i løpet av første halvår 2008, utstyrt med 2,8 liters CRD dieselmotor. Kanskje Voyager igjen kan bli en flerbruksbilens folkevogn i Norge?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning