Nye førere i Formel 1:

FIRE DEBUTANTER I MELBOURNE

Formel 1-sesongen braker løs i Melbourne om under en uke. Av årets fire debutanter er to fra Brasil og to fra Storbritannia.

Publisert Oppdatert
img

REGJERENDE CART-MESTER:

Christiano Da Matta

Tradisjonen tro blir debutantene ønsket velkommen av en vakker og veldreid Formel 1-babe, og de heldige nykommerne heter Christiano da Matta, Justin Wilson, Ralph Firman og Antonio Pizzonia.

 

Mest spenning knytter det seg til Christiano da Matta. Den 29 år gamle brasilianeren er regjerende CART-mester. Tidligere har han vunnet Indy Lights i USA, og han ble nummer åtte i det europeiske F3000-mesterskapet i 1996. I fjorårets CART-mesterskap var Da Matta suveren.

 

Det er imidlertid ikke alle som takler overgangen fra CART til Formel 1 like godt. Michael Andretti og Alex Zanardi klarte seg ikke så bra i Formel 1, selv om de begge hadde vunnet CART, eller Champ Car som det også kalles. Jacques Villeneuve og Juan Pablo Montoya derimot har begge gjort suksess i F1 etter å ha vunnet i USA.

 

Da Matta har ikke imponert på vinterens tester - han har vært langt bak sin teamkamerat i Toyota, Olivier Panis. Men mye kan forandre seg når starten går i Melbourne på søndag.

img

LITT FOR HØY: Justin Wilson

To briter

Britene er som alltid godt representert i Formel 1. To av årets debutanter er fra England. Justin Wilson skal kjøre Minardi, og har av den grunn små sjanser til å oppnå gode resultater. Wilson måler 190 centimeter på strømpelesten, og det er uvanlig høyt - racerførere er sjelden høyere enn 170.

 

Høyden har da også vært et problem for Wilson. Etter at han vant Formel 3000 i 2001, trodde mange at han skulle få sjansen i F1 i fjor, men det viste seg at han var for høy.

 

Nå har imidlertid 24-åringen klart å presse seg inn i en av Minardi-bilene, og blir teamkamerat med Jos Verstappen som gjør comeback i Formel 1.

 

img

KLAR FOR NYE KRASJ:

Antonio Pizzonia

Den andre engelskmannen som debuterer i år er Ralph Firman. 27 år gamle Firman skal kjøre for Jordan sammen med Giancarlo Fisichella. Firman vant i fjor det japanske Formula Nippon-mesterskapet, som er Japans svar på F3000.

Vill brasilianer

Den siste debutanten er nok en brasilianer - Antonio Pizzonia. Pizzonia er bare 22 år gammel, og skal kjøre for Jaguar. Han ble i fjor nummer åtte i F3000, samtidig som han var testfører for Williams-BMW. På vinterens tester har han allerede rukket å ødelegge både F1-biler og gatebiler for Jaguar.

 

RELATERTE SAKER:

- Veien til Formel 1

- Farvel, Eddie

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning