Finslipt Ferrari

Novitec gjør noe så sjeldent som å videreforedle Ferrari. Nå har de gitt F430 166 hestekrefter ekstra.

Hekken er mildt sagt markant, og både diffuseren og vingen skal bidra til økt marktrykk i høy fart.
Hekken er mildt sagt markant, og både diffuseren og vingen skal bidra til økt marktrykk i høy fart.
Publisert Oppdatert

Novitec Ferrari F430 Evoluzione: Se bildene

Tyske Novitec er et tredelt tuningselskap. Novitec tar seg av Alfa Romeo, Lancia og Fiat, Novitec Tridente tar seg av Maserati, mens Novitec Rosso foredler Ferrari.

656 hk og mye lettere
Nå har de flikket videre på sitt oppgraderingssett til Ferrari F430, og kaller resultatet F430 Evoluzione. Motortrimmingen består av to kompressorer, og i nyeste form gir dette den opprinnelig 490 hk sterke V8´en 656 hk og rundt 650 Nm. I forrige versjon, med tjue hester mindre, sendte dette bilen til hundre km/t på 3,7 sekunder og hele veien til 348 km/t med Novitecs modifiserte girkasse , og den har jo ikke blitt tregere nå&

Nye bremser er på plass, med keramiske skiver og enorme kalippere utviklet i samarbeid med Brembo. Dette gjør at du sparer 20,5 kg uavfjæret vekt. Det nye eksosanlegget er mer høyrøstet enn originalen, og bilen har fått nye, justerbare støtdempere og fjærer, spacere og kraftigere stabstag.

Finslipt i vindtunnel
Novitec leverer i tillegg egendesignede felger til bilen, og du kan kjøpe 9x19-tommere foran og 12,5x20-tommere bak med senterbolt, om du vil.

Karosseriet har også fått sitt. En rekke detaljer er byttet ut med karbonfiber, lyktene er byttet ut med svarte eksemplarer, og både frontfanger, sideskjørt, støtfangeren bak og hekkvingen bak er ny. Disse bitene er utviklet ved hjelp av vindtunnel, og skal bidra positivt til bilens aerodynamiske egenskaper. Alle bitene er laget i glassfiber, men om du legger litt ekstra penger i potten får du de i karbonfiber.

Fritt fram inni
Innvendig er det kunden som bestemmer. Novitec leverer en rekke enkeltbiter - som seter, ratt, girkule og pedalsett, men også komplette pakker som blant annet innebærer at absolutt alle overflater trekkes i den skinn- eller alcantarafargen du selv ønsker.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning