Fin bil - sinte vakter

Neste generasjon av Peugeots Golf- og Focus-utfordrer får naturligvis navnet 308. Se bildene av bilen - nesten helt uten kamuflasje.

Verken sikkerhetsvaktene eller fotocrewet var spesielt fornøyde med at Francois Malan tok bilder av dem. Foto: Automedia
Verken sikkerhetsvaktene eller fotocrewet var spesielt fornøyde med at Francois Malan tok bilder av dem. Foto: Automedia Foto: Automedia, Inh. Andreas Conradt
Publisert Oppdatert

Peugeot 308: Se bildene her
Les mer: Familiebil på fransk

For litt siden kunne vi vise noen spionbilder av en Peugeot 308 under testing, men da med massevis av kamuflasje på. Nå har Peugeots folk vært i Sør-Afrika med bilen for å fotografere den til reklamemateriell, og de fikk naturligvis ikke være alene.

Viser fingeren til fotografen
Mens et filmcrew var opptatt med å klargjøre bilen for et opptak, kjørte Francois Malan forbi på vei til jobb. Han fant fram kameraet og tok disse bildene - og lot seg ikke stoppe av sinte sikkerhetsvakter som ville få ham til å slutte - og som viste fingeren da han nærmet seg bilen. På tross av at de holdt til på offentlig vei.

Bildene viser at 308 blir større enn dagens 307, og at den får mer elegante linjer. Bilen skal presenteres på høstens Frankfurt-utstilling, og bilen kommer sannsynligvis på markedet rundt nyåret.

Dieselhybrid og GTi
Regn med en lang rekke bensin- og dieselmotorer, inkludert den fine 1,6-literen Peugeot har utviklet i samarbeid med BMW - og som også finnes i Mini - i forskjellige effekttrinn. Denne finnes som kjent også i turbomatet versjon, og vi venter en ordentlig sint variant i en kommende 308 GTi. Den fine, biturbomatede 2,2-litersdieselen blir også tilgjengelig i bilen.

I tillegg vil 308 komme i hybridform, med en 1,6-liters dieselmotor på 109 hk og batteripakke som lades når du bremser eller triller ned en bakke. Denne hybridpakken sies å være svært kompakt, og tar plassen til reservehjulet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning