Festen nærmer seg

Neste helg åpner jarlen av March igjen hagen og banen sin for publikum, denne gang for å skru tiden tilbake til årene mellom 1948 og 1966. Dette må oppleves!

Startfeltet blir omfattende og kostbart; regn med å se svært mange legendariske og meritterte løpsbiler med kjente førere bak rattet.
Startfeltet blir omfattende og kostbart; regn med å se svært mange legendariske og meritterte løpsbiler med kjente førere bak rattet.
Publisert Oppdatert

I juni ble Goodwood Festival of Speed arrangert på Goodwood-godset ti mil fra London. Denne fantastiske begivenheten kunne du lese om i det siste Vi Menn Bil. Nå åpner jarlen av March igjen området sitt, denne gang for å det tradisjonelle Goodwood Revival.

Goodwood Revival er verdens største historiske motorsportstreff, og treffene skal gjenopplive stemningen og opplevelsene på denne banen i gamle dager. Og det er ikke bare snakk om gamle biler og motorsykler her; alle omgivelsene, all rekvisita, klesdrakter og underholdning, er tilpasset tidsalderen som skal gjenoppleves.

Bilder: Goodwood Revival 2007
Frankfurt 2007 - Alle nyhetene

Tidsriktig - på alt
Denne gang er det årene mellom 1948 og 1966 som skal feires, og tilskuere oppfordres til å kle seg i tidsriktige klær.

Fjorårets Goodwood Revival samlet 110 000 tilskuere, og 400 biler og 30 motorsykler deltok på selve hovedtreffet. 47 500 privatbiler ble parkert på de omkringliggende parkeringsplassene. Og det ble skjenket 33 000 pints med øl, 345 kasser vin og 1375 flasker Veuve Clicquot champagne. Kort sagt en hyggelig helg.

Det blir mye flott å se på, og absolutt alt er åpent for tilskuere. Ved startplata står tolv "pit girls" klare med skiltene som viser hvor de forskjellige bilene skal stå. Disse damene er naturligvis kledd opp i tidsriktige - det vil si sekstitalls - PVC-drakter. En rekke skuespillere og andre driver med underholdning rundt på området, med musikk og annet som skal minne oss om forgangen tid. Og alle andre som er involverte i arrangementet er også kledd i klær fra 40-, 50- og 60-tallet.

Mye flott, mye dyrt
Og ja da, det blir selvsagt mange heftige biler å se, også. Det blir arrangert fjorten billøp, der ekstremt kostbare biler som Ferrari 250 GTO og 330 LMB, en drøss med AC Cobra´er, diverse lightweight Jaguar E-Typer, sjeldne Aston Martin´er, ISO Bizzarini A3C og mye annet. Mange av de flotteste stiller i et eget løp, der startfeltet har antatt verdi på en halv milliard kroner. Og tro ikke at disse bilene stiller på startplata for et avslappet oppvisningsløp; her er det full action og ordentlig konkurranseånd som råder.

Mye kjentfolk
Det blir også et løp der sekstitalls personbiler som Ford-Lotus Cortina MkI, Ford Mustang, Chevrolet Corvair Monza, Jaguar MK II og Mini Cooper S deltar - med kjente fjes bak rattet.

Blant de kjente navnene som dukker opp, kan vi nevne Sir Stirling Moss, Richard Attwood, Jackie Oliver, Derek Bell og John Whitmor.

MC og F1
Et pent knippe motorsykler er også på plass, og mange skal kjøre Barry Sheene Memorial Trophy-løpet. Dette er visstnok det eneste historiske motorsykkelløpet i verden der italienske storheter som Benelli, Ducati og Moto Guzzi dukker opp i store antall. Men det blir også naturligvis mange andre motorsykkelmerker her, alle fra gode, gamle dager.

Cosworth DFV-motoren feirer 40 år i år, noe som markeres med en parade der rundt 20 DFV-motoriserte F1- og langløpsbiler fra 60- og 70-tallet - blant annet en 1967 Lotus 49, sekshjulingen P34 fra 1976 og en 1972 Ligier JS2 skal kjøre på banen.

Med andre ord er det bare å bestille billett (den må forhåndsbestilles) og flybilletter - dette blir garantert en uforglemmelig helg! Besøk www.goodwood.co.uk for mer informasjon.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning